Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:17
3.8.2021.

Kovačević: Kad dovoljno ojačamo, platićemo svaki pokušaj vantjelesne oplodnje

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da se investitori moraju dovesti u grad pod Trebjesom i otvoriti nova radna mjesta, kako bi se zadržali mladi Nikšićani.


"Kad postoji neka perspektiva, onda će se razvijati porodica. Posebnu pažnju želimo da obratimo, onda kad dovoljno ojačamo, je da finansiramo svaki pokušaj vještačke oplodnje van zakonskih na koje imaju pravo naši sugrađani", rekao je Kovačević u Jutarnjem programu TVCG.

On je rekao da žele da pošalju poruku da hoće da mladi ljudi ostanu u Nikšiću.  

Podaci o kretanju stanovništva Uprave za statistiku (MONSTAT) za prvih pet mjeseci ove godine pokazali su da je u Nikšiću zabilježen najveći negativni priraštaj  u Crnoj Gori.

Od početka januara do kraja maja ove godine u Nikšiću su rođene 272 bebe, 147 dječaka i 125 djevojčica. U istom periodu u našem gradu preminula je 541 osoba. Na osnovu ovih podataka Nikšić bilježi najveći negativni prirodni prirodni priraštaj – 269.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:52
  23.9.2021.

  Pionirska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake iz Republike Irske rezultatom 1:0 u drugom prijateljskom meču koji je danas odigran u Podgorici.

 • 20:49
  23.9.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:05
  23.9.2021.

  Neko po svijetu putuje stopom, biciklom, motorima ili automobilima, međutim grupa od devet turisita iz Njemačke i Austrije juče je u Nikšić sletjela svojim ultralakim letjelicama. Na proputovanju su kroz Evropu, a zadržaće se na aerodromu na Kapinom polju još danas, da obiđu ljepote naše zemlje, a onda opet u avanturu evropskim nebom.

 • 12:08
  23.9.2021.

  Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje organizovaće sjutra u devet sati u Institutu za javno zdravlje, redovnu konferenciju za medije na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija u zemlji, izazvana pandemijom virusa COVID-19 i predstavljene nove epidemiološke mjere.