Autor: onogost.me
Foto: Pixabay.com
07:55
14.4.2021.

Koronom inficirano 30 profesora i 62 đaka

U posljednje dvije sedmice od kada su otvorene obrazovne ustanove u 15 opština, virus korona je registrovan kod 62 učenika i 30 profesora osnovnih i srednjih škola, pokazuju podaci Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta.


Na sajtu kovid19.obrazovanje navodi se da su u osnovnim školama registrovana 23 oboljela đaka i 17 nastavnika, dok je u srednjem obrazovanju evidentirano 39 inficiranih učenika i 13 nastavnika.

Trenutno su u Crnoj Gori u samoizolaciji 223 učenika i 40 profesora zbog sumnji da imaju kovid 19.

Pošto je došlo do smanjenja broja zaraženih, iz Ministarstva prosvjete i Instituta za javno zdravlje već dvije sedmice razmatraju posetepeno otvaranje škola i vrtića.

Unicef i udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju tražili su da se škole uvijek posljednje zatvaraju, jer neodržavanje nastave šteti prvo učenicima sa razvojnim smetnjama, pa onda i svim đacima.

Iz Ministarstva prosvjete je prije nekoliko dana saopšteno da su otvorene javne i privatne obrazovno-vaspitne ustanove u 15 opština, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Ministarstva zdravlja.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta kazali su da će škole od ponedjeljka raditi u: Plavu, Gusinju, Petnjici, Herceg Novom, Žabljaku, Tivtu, Kotoru, Plužinama, Budvi, Tuzima, Rožajama, Baru, Ulcinju, Bijelom Polju i Cetinju.

"U Danilovgradu, Mojkovcu, Podgorici, Šavniku, Pljevljima, Andrijevici, Kolašinu, Nikšiću i Beranama Javne i privatne predškolske ustanove neće raditi", dodali su u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:28
  16.5.2021.

  Institut sporazumnog priznanja krivice svake godine sve je zastupljeniji u rješavanjima krivičnih predmeta u Crnoj Gori. Od početka njegove primjene, svake godine znatno raste broj predmeta koji se završe bez suđenja, u kancelarijama tužilaštva, a rastu i iznosi koji se naplate od okrivljenih.

 • 19:18
  15.5.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za ponegdje kratkotrajnu kišu.

 • 14:02
  15.5.2021.

  Savjet za građansku kontrolu rada policije po sopstvenoj inicijativi je razmotrio postupanje policije povodom javnih okupljanja u Podgorici i Nikšiću održanih 12. maja 2021. godine, saopšteno je iz Savjeta

 • 10:32
  15.5.2021.

  Od početka godine u Osnovnom sudu u Podgorici donijete su 24 presude zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, kojima je 26 osoba proglašeno krivim i osuđeno.