Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
07:54
22.5.2020.

Konkurs za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja

Ministarstvo nauke Crne Gore, treću godinu za redom, objavljuje Konkurs za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima u Crnoj Gori u 2020/2021.


Ciljevi ovog Konkursa su: jačanje ljudskih resursa za istraživanje, inovacije i konkurentnost, povećanje broja mladih istraživača na univerzitetima u Crnoj Gori, internacionalizacija istraživačkog rada, kao i razmjena znanja između akademskog i privrednog sektora.

Atraktivna stipendija se dodjeljuje na period do tri godine, a obuhvata besplatnu šlkolarinu, mjesečne troškove za doktoranda u neto iznosu od 700 eura i troškove istraživanja do 10.000 eura u bruto iznosu na godišnjem nivou. Stipendija podrazumijeva potpunu posvećenost doktorskom istraživanju na jednom od univerziteta u Crnoj Gori - ustanovi domaćinu, u toku redovnog radnog vremena, uz obavezno mentorstvo, kao i period međunarodne ili međusektorske mobilnosti.

Doktorandi kroz ovaj program stipendiranja treba da postignu značajne rezultate, imaju intenzivnu saradnju sa istraživačkim timom, putem mobilnosti ojačaju veze istraživačkog tima sa međunarodnim partnerima ili partnerima u privredi i ojačaju kapacitete kako bi mogli da pripremaju aplikacije za EU fondove za istraživanje i inovacije.

Zainteresovani kandidati i potencijalni mentori mogu iskazati interesovanje za stipendiju prijavljavanjem na portalu "Naučna mreža“ (www.naucnamreza.me) do 25. juna 2020. godine do 14h a podnošenje prijava se vrši preko portala "Naučna mreža” i na adresu Ministarstva nauke do 10. jula 2020. godine do 14h.

Ostale vijesti iz kategorije