Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
16:16
23.10.2018.

Kineski ambasador u posjeti Baletskoj školi „Princeza Ksenija“

Male balerine Baletske škole "Princeza Ksenija" danas je posjetio ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, Liu Jin.


On se ovom prilikom upoznao sa radom škole, koju pohađaju 42 polaznice.

Kako je kazala Vanja Pantović, direktorica Baletske škole „Princeza Ksenija“, male balerine ovu vrstu umjetnosti usavršavaju već dvije godine.

Prilikom današnje posjete najavljeno je i da će pet učenica i tri profesora boraviti uskoro u Pekingu na i to na poziv organizatora Dens Union.

Ta aktivnost biće nastavak internacionalne prezentacije rada baletske škole i njenih rezultata.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:38
  21.4.2019.

  Učenici VIII razreda OŠ “Luka Simonović”, sa svojim profesoricama Sandrom Đukanović i Nadom Orbović, obilježili su 21. april, Međunarodni dan kreativnosti i inovacija.

 • 12:56
  21.4.2019.

  Iako je prije skoro 10 godina Skupština opštine Nikšić donijela Odluku o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, gdje između ostalog piše i da je “zabranjeno izvoditi pse na zelene površine koje su uređene kao cvijetnjaci ili travnjaci, dječija i sportska igrališta, kupališta, groblja i sl”, kao i da je “držalac kućnog ljubimca dužan ukloniti izmet svog kućnog ljubimca sa javnih površina”, nemoguće je ne primjetiti da se popriličan broj naših sugrađana toga ne pridržava.

 • 11:25
  21.4.2019.

  Blizu 6.000 metara kubnih drveta nezakonito je posječeno lani, što ukazuje daje riječ o značajnom problemu koji ugrožava održivo gazdovanje šumama u Crnoj Gori.

 • 10:04
  21.4.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, uz dobru vidljivost, a na dionicama duž klisura i usjeka mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).