Autor: onogost.me
Foto: Facebook
19:46
26.1.2021.

Kasalica: Oslobođen sam sumnji za crtanje karikature

Nikšićanin Nebojša Kasalica objavio je na Facebook-u da su mu vraćeni lap top i telefon koji su mu prije dva dana zaplijenjeni prije radi eventualnog vještačenja i utvrđivanja tragova krivičnog djela, te da je oslobođen sumnji za crtanje karikature ministarke Vesne Bratić.


On će, kako je kazao, podnijeti tužbu protiv osoba koje su, ističe, širile laži o njemu.

“Želim da se zahvalim svim ljudima, prijateljima, kumovima, braći, sestrama, rođacima i svima ostalima koje poznajem i ne poznajem, za neizmjernu podršku koju su mi pružili i pomoć koju su mi ponudili tokom ovih par dana u kojima smo moja porodica i ja proživjeli razne neprijatnosti. Hvala vam što ni u jednom momentu niste posumnjali u moju krivicu. Hvala porodici gospođe Bratić koja se javno oglasila povodom ovog nemilog događaja i čija je izjava bila u moju korist. Hvala mom advokatskom timu što su me na najvišem i najprofesionalnijem nivou zastupali, za šta nisu htjeli da uzmu ni jedan jedini cent. Volio bih da mogu nekako svima da vam se odužim”, napisao je Kasalica u objavi na Facebook.

On je naveo da se takve neprijatnosti mogu svakome dogoditi, ali da se isitina na kraju sazna.

Podsjetimo, na društvenim mrežama navodna prepiska između Kasalice i još jedne osobe kojoj, on navodno priznaje da zna ko je autor karikature na kojoj je Vesna Bratić.

On je juče u prisustvu advokata u policiji negirao da ima bilo kakve veze sa karikaturom na kojoj je prikazana ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić. Formirani su službeni spisi u vezi ovog slučaja i dostavljeni su osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću na konačno odlučivanje. Kasalica je u svojstvu građanina dao iskaz nakon čega je pušten.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:50
  27.2.2021.

  U južnim i centralnim predjelima Crne Gore sjutra će biti pretežno sunčano, a najviša dnevna temperatura iznosiće 18 stepeni.

 • 20:16
  27.2.2021.

  Redizajniran sajt institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, sa novim sadržajima i platformama, naročito u oblasti prava djeteta i zaštite od diskriminacije, od danas je dostupan građanima i ostalim subjektima koji prate rad institucije.

 • 15:31
  27.2.2021.

  Predsjednik Mjesne zajednica Župa, Dragoljub Radulović kazao je da su danas počeli radovi na rekonstrukciji objekta stare škole u tom kraju, gdje su unazad skoro pola vijeka znanje sticale generacije.

 • 10:46
  27.2.2021.

  Načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Tihomir Goranović i komandir tog centra Darko Mađarić u narednom periodu obavljaće druge poslove i zadatke u Upravi policije.