Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:19
27.10.2020.

Jesi OK: Počinje kampanja povodom mentalnоg zdravlja mladih

S namjerom da skrenu pažnju na značaj mentalnog zdravlja, Сentar za romske inicijative će od danas do 29. oktobra realizovati kampanju "Jesi OK".


"Svaka osoba, pa tako i ti, iako možda ne vjeruješ u to, ima moć da pomogne samom sebi, a i drugima. Iрak, svi mi nekad u životu dođemo u fazu kada ne znamo sami sebi pomoći. Dođemo do zida i znaj da je to normalno. Ako nam se to desi i ne znamo šta nam se dešava, tu su naši prijatelji/cе, roditelj, profesori/ce kao i psiholozi/škinje da nas cuju i podrže", naveli su iz Centra za romske inicijative.

Aktivnosti predviđene kampanjom će se realizovati sljedećim rasporedom:

- 27. oktobra sa pocetkom u 12h na Trgu slobode, vršnjački edukatori će građanima Nikšića dijeliti promo materijal koji se sastoji od bedževa i flajera sa natpisima "Jesi li OK". Takođe će sa našim sugrađanima razgovarati i omogućti fotografisanje u Instagram ramu, na kome će se nalaziti tagovi koji mogu dati odgovore na pitanja koja se tiču mentalnog zdravlja.

- 28. оktobra sa početkom u 12h održaće se dvije radionice sa mladima iz romsko-egipćanske zajednice iz Nikšića (UI. Trebjeska bb).

- 29. oktobra sа роčetkom u 12h održaće se radionica sa mladima iz Ekonomsko-ugostiteljske škole (Nikšić) u prostorijаma Centra za romske inicijative (UI. Novice Cerovica 29a).

Pomenute aktivnosti će se u istom periodu realizovati i u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

"Projekat "Inicijativa mladih kroz primjenu programa Y u lokalnim zajednicama", u okviru kog se realizuje kampanja, dio je regionalnog projekta "Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na Zaрadnom Balkenu FAIR III" koji se sprovodi uz podrsku CARE International i finansijsku podršku austrijske razvojne kooperaсіje", dodaju oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:51
  28.11.2020.

  „StrayCoCo“ , švajcarska fondacija koja se bavi zaštitom dobrobiti životinja, donirala je opštini Nikšić 24.000 eura za unapređenje uslova u nikšićkom skloništu za napuštene životinje.

 • 15:30
  28.11.2020.

  Potrebni su sistematičniji i učinkovitiji pristupi kako bi se unaprijedio kvalitet života osoba sa invaliditetom (OSI), ali i povećala njihova društvena inkluzija od čega i samo društvo može imati velike koristi, neki su od zaključaka danas predstavljene studije „Dug put do jednakosti OSI“, koju je Centar za građansko obrazovanje (CGO) uradio u okviru projekta „Za jednakost OSI“, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

 • 11:28
  28.11.2020.

  Mještani Mokre Njive od juče imaju problema sa strujom.

 • 10:10
  28.11.2020.

  Nakon što joj je prilikom jučerašnje posjete predsjedniku Opštine Nikšić, Milutinu Simoviću, obećano opštinsko zemljište za izgradnju štale Slavka Adžović nije krila sreću.