Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:32
16.5.2018.

Izabrani najbolji mladi recitatori Nikšića

U organizaciji Dječjeg saveza Nikšić juče je održano takmičenje recitatora na kojem je uzelo učešće devet srednjoškolaca i 47 osnovaca.


Prvo mjesto u kategoriji  srednjoškolaca osvojila je Anđela Tomić iz Prve srednje stručne škole, druga je bila Lejla Bećirović, takođe iz te škole, dok su treće mjesto dijelile Milena Bojanić iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i Tijana Vučetić iz Gimnazije „Stojan Cerović“.

U kategoriji ucenika I, II, III, IV i V razreda, mlađeg osnovnoškolskog uzrasta prvo mjesto pripalo je Ivoni Garčević iz OŠ „Olga Golović“, drugo Đorđi Glomazić iz OŠ „Ratko Žarić“, a treće dijele Aleksej Karadžić iz OŠ „Radoje Čizmović“ i Jakov Gelev, učenik OŠ „Luka Simonović“.

U kategoriji starijeg osnovnoškolskog uzrasta  VI, VII, VIII i IX razred,  prvo mjesto osvojila je Martina  Milić iz OŠ „Olga Golović“, dok je druga bila Anđela Milović, učenica OŠ „Luka Simonović“.

Trećeplasirani su Vukić Antović iz OŠ „Braća Ribar“ i Nina Đurđevac iz OŠ „Dušan Đukanović“.

Pored ovih nagrada, dodijeljene su i specijalne nagrade koje su dobili Vukić Antović i Vasilije Perošević, učenik škole „Dušan Đukanović“.  

Uručene su i pohvale koju je u kategoriji mlađeg uzrasta dobila Emilija Pejaković iz OŠ „Ratko Žarić“, a u kategoriji starijeg osnovnoškolskog uzrasta Ksenija Popović, učenica OŠ „Milija Nikčević“ i Jelena Jovanović“, učenica OŠ „Janko Mićunović“.

Nabolje je izabrao stručni žiri u čijem sastavu su bili profesori jezika i književnosti, a ocjenjivali su intonaciju, akcenat, dikciju, subjektivni i emocionalni doživljaj...

Pobjednici su dobili prigodne poklone, a imaće priliku i da predstavljaju Nikšić na državnom takmičenju recitatora koje će se 7. juna održati u Beranama.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije