Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
21:57
27.3.2020.

Iz Vašingtona stiglo 37 crnogorskih državljana, smješteni u karantin na Vučju

U Crnu Goru je danas iz Vašingtona stiglo 37 naših državljana i oni su smješteni u karantin na Vučju, povrđeno je portalu Onogošt iz ski-centra Vučje.


Putnici su avionom iz Vašingtona došli u Istanbul, a potom su nastavili let do Tirane gdje ih je čekao autobus koji je organizovala crnogorska Vlada.

Nedavno je po nalogu premijera Duška Markovića formiran Operativni tim koji je dobio zadatak da obavi povratak crnogorskih građana iz zemalja pogođenih korona virusom.

Do sada je letovima vraćeno više od 1.000 naših ljudi, a nedavno je generalni direktor Generalnog direktorata za konzularne poslove i dijasporu Branislav Karadžić i član Operativnog tima, kazao za Pobjedu da su diplomatskim pregovorima i dobrim bilateralnim odnosima, i pored zatvaranja granica susjednih i pojedinih evropskih zemalja, realizovani humanitarni letovi iz brojnih gradova.

Po povratku, crnogorski državljani se smještaju u karantin, te je osim ski centra na Vučju, za tu svrhu opredijeljena i nekadašnja Regionalna škola za državnu upravu ,,ReSPA” u Danilovgradu, tamošnja Policijska akademija, podgorički studentski dom ,,Kroling”, kao i Dom solidarnosti Crvenog krsta u Sutomoru.

Na Vučju se nalaze i pripadnici Vojske Crne Gore koji čuvaju karantin.

Ostale vijesti iz kategorije