Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:26
21.8.2019.

Istinomjer: Presahle fontane u moru obećanja

Uprkos najavama lokalne uprave da će do kraja maja i tokom juna 2016. godine gradske fontane, koje su odavno „presušile“, biti u funkciji, to se nije dogodilo. Tako, već neko vrijeme voda teče samo iz fontane na Trgu slobode.


Podsjetimo, još te godine, koja je inače bila i izborna, kontaktirali smo lokalnu upravu ovim povodom, a potpredsjednik opštine Dragan Perović kazao nam je da će do pomenutogn roka sve gradske fontane biti u funkciji.

„Fontana naTrgu i dvije česme biće stavljene u funkciju čim krenemo sa rekonstrukcijomTrga, a to očekujemo brzo budući da je već sjutra otvaranje ponuda za projekat rekonstrukcije. Osim toga, osposobiće se i mala fontana između zgrade Opštine i Doma revolucije. Očekujemo da će se to desiti krajem maja pošto treba sačekati da se okonča tender za nabavku nedostajuće opreme koju su devastirali nesavjesni građani. Taj projekat koštaće oko 6.000 eura“, objasnio je Perović tada.

Pored te dvije fontane, kako je kazao, Opština je imala u planu da u funkciju vrati i veliku fontanu u parku.

„Ta fontana pravila je mjesečno oko 2.500 eura troška na račun struje i vode. Sad radimo reviziju projekta i sistema koji tu funkcioniše, pa očekujemo da ćemo u junu i nju osposobiti“, poručio je on.

Od tada su prošla čak četiri juna, a fontane i dalje “čekaju”.

O Nikšićkim fontanama često se pisalo, padala su razna obećanja, koja u najvećoj mjeri nijesu ispunjena pa se ova tema našla na našem Istinomjeru.

Istinomjer:

Istina

Uglavnom istina

Poluistina

UGLAVNOM NEISTINA

Neistina

U laži su kratke noge

 

Za utvrđivanje činjenica korišćeni su sljedeći izvori:

https://www.onogost.me/drustvo/uskoro-sve-gradske-fontane-ponovo-u-funkciji?fbclid=IwAR1sNMu_ec6a5DT...

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&clanak=544899&datum=2016-05-05

https://www.vijesti.me/eu-vijesti/niksic-fontane-prepustene-nemaru-i-devastaciji

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:04
  20.2.2020.

  U znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i večeras je u našem gradu održana litija, kojoj je prethodio moleban u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog.

 • 18:46
  20.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 16:54
  20.2.2020.

  Nova lična karta sadržaće čip i moći će da se koristi u elektronskoj trgovini, saopštila je Milanka Baković, generalna direktorica za građanska stanja i lične isprave u MUP-u, nakon današnje sjednice Vlade.

 • 15:57
  20.2.2020.

  U udesu koji se danas oko 15h dogodio kod Hotela Onogošt, lakše je povrijeđena Nikšićanka A. Š. (45).