Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:44
14.8.2019.

Istinomjer: Još se čeka sanacija platoa i stepeništa kod Gradske kuće

Rampa za osobe sa invaliditetom (OSI) ispred Gradske kuće uklonjena je početkom prošle godine, odlukom Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine.


Prvi čovjek Sekretarijata Nebojša Adžić tada je rekao da “u narednom periodu treba da se postavi nova”.

„Rampa je uklonjena jer nije bila u skladu sa standardima, pogrešno je postavljena, neprilagođena objektu i njegovoj kulturnoj vrijednosti. Slijedi sanacija trotoarskog dijela i stepeništa, a prilagođavanje objektu pokušaćemo da uradimo u narednom periodu i tražićemo najpovoljniji model za to“, najavio je on.

Iako Adžić tada nije precizirao vrijeme u kojem će lokalna uprava ispuniti navedeno, period od godinu i četiri mjeseca čini se kao dovoljno dug za rješavanje ovog problema.

Ipak, situacija i slika zdanja u Gradskom parku i dalje je ista.

Evo kako smo mi ocijenili istinitost ovog obećanja lokalne uprave.

Istinomjer:

Istina

Uglavnom istina

POLUISTINA

Uglavnom neistina

Neistina

U laži su kratke noge

Za utvrđivanje činjenica korišćeni su sljedeći izvori:

https://www.onogost.me/drustvo/uklonjena-rampa-sa-gradske-kuce

https://www.onogost.me/drustvo/umhcg-osudilo-uklanjanje-rampe-sa-gradske-kuce-adzic-onakva-je-bila-uvreda-za-osi

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:18
  7.12.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom mokrim putevima, uz mjestimično smanjenu vidljivost, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 08:25
  7.12.2019.

  Prema mišljenju građana naše države korupcija je najzastupljenija u zdravstvu, odnosno to je stav koji dijeli 26,1 odsto ispitanika, a smatraju daje ova pojava najmanje zastupljena u oblasti kulture (0,2 odsto) pokazalo je godišnje istraživanje Agencije za sprječavanje korupcije.

 • 08:22
  7.12.2019.

  Nova pravila za taksiste važiće od februara iduće godine. Oni koji budu zarađivali više od 18 hiljada eura godišnje, moraće da izdaju fiskalne račune. Ukoliko to budu kršili moraće da plate kaznu i do 10 hiljada eura. 

 • 22:19
  6.12.2019.

  Narednih dana saobraćajna policija će pojačano kontrolisati vozače, imajući u vidu da je konzumiranje alkohola tokom vožnje jedan od najzastupljenijih prekršaja i uzroka saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, saopštili su iz Uprave policije.