Autor: onogost.me
Foto: gov.me
19:34
30.5.2020.

Hrapović obišao povrijeđene u udesu

Ministar zdravlja Kenan Hrapović obišao je u nikšićkoj Opštoj bolnici povrijeđene u saobraćajnoj nesreći, koja se jutros dogodila na magistralnom putu Nikšić- Podgorica.


“Želim da kažem da je zaista jednom brzom reakcijom zdravstvenih službi, prije svega  Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja i svih ekipa koje su se  najkraćem mogućem roku pojavile na mjestu nesreće, pružile prvu pomoć i transportovale ugrožene, odnosno povrijeđene ovdje u OB Nikšić. Takođe, želim da iskažem zahvalnost svim zaposlenima OB Nikšić, doktorima i medicinskom osoblju, koji su na veoma profesionalan, brz i veoma kvalitetan način pružili sve ono što je neophodno povrijeđenima koji su ovdje zbrinuti”, kazao je Hrapović.

Porodicama tragično preminulih ministar je uputio izraze saučešća.

Kako je saopštio Hrapović, u saobraćajnoj nesreći u OB Nikšić je dovezeno 26 povrijeđenih, od toga je sedam njih nakon pružene pomoći i medicinske njege zadržano na daljem liječenju u OB Nikšić, a njih 19 je pušteno na dalje kućno liječenje.

"Svim povrijeđenim želim brz oporavak i da se u najkraćem mogućem vremenu vrate svojim porodicama“, istakao je Hrapović.

Direktor OB Nikšić Ilija Ašanin kazao je da su oni jutros od 9 sati do 10:15 primili 26 osoba zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

"Sedmoro pacijenata je zadržano na bolničkom liječenju, pet u jedinici Intenzivne njege, zbog ozbiljnosti povreda, a dva povrijeđena- na odjeljenju Opšte hirurgije i ortopedije. Zbog krvarenja u stomaku, djevojčica starosti 9 godina je operisana uspješno, trenutno je stabilnih vitalnih parametara, dobro se oporavlja. Dva pacijenta su, da kažem, pod daljim nadzorom, planiramo da uradimo još neke dijagnostičke procedure i da procijenimo da li je potrebno u ovom trenutku raditi bilo koji operativni zahvat koji bi do kraja riješio njihove zdravstvene probleme“, istakao je Ašanin.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije