Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
10:02
16.11.2018.

Grbović uručio Konstantini Maraš Povelju za humanost: Ovaj gest se mora nagrađivati, cijeniti i podržavati

Ovo što si ti uradila je jedan zaista humani gest koji se rijetko u drugim sredinama dešava i to je nešto što moramo nagrađivati, cijeniti i podržavati, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović prilikom dodjele Povelje za humanost Konstantini Maraš, koja je donirala bubreg svom sugrađaninu Iliji Bulajiću.


Grbović je tom prilikom kazao da je Konstantina još jedna heroina iz grada Nikšića  koja je napravila jedan podvig zbog čega joj Opština i uručuje povelju.

„Mi sa Konstantinom sarađujemo na više polja i imamo jednu uspješnu saradnju. Sada smo u toku jednog novog projekta. Konstantina je pokrenula projekat Narodne kuhinje koja bi se otvorila u Nikšiću, tako da će Opština Nikšić sa svoje strane učiniti sve da se taj projekat realizuje i zaista Konstantina svojim djelima i svim onim što je do sada pokazala zaslužuje ovu povelju koju joj danas uručujemo“, istakao je Grbović.

Konstantina Maraš je kazala da joj je drago da su i u Turskoj nju i Iliju odvojili kao poseban slučaj i da su čak imali poslovnih ponuda u toj zemlji, ali da im je prioritet sada bila Crna Gora.

"Ponosna sam na svih 48 akcija u prethodnoj godini. Ispred nas je akcija dodjele novogodišnjih paketića koja je tradicija koju ćemo raditi i ove godine. Radićemo projekat narodne kuhinje. Još jedan mladić iz Nikšića ide na transplataciju bubrega zahvaljujući meni. Donor je jedna naša sugrađanka. Otvara se ta lijepa prićča o humanosti što je možda pohvalno i za cijelu Crnu Goru“,navela je Maraš.

Ona je istakla i da je prigodna novčana sredstva koja su joj dodijeljena kao donoru bubrega uplatila firmi koja će izvoditi radove na adaptaciji narodne kuhinje.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:17
  19.5.2019.

  Povodom predstojećeg državnog praznika Dana nezavisnosti Crne Gore neradni dani biće utorak i srijeda, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja

 • 11:53
  19.5.2019.

   Trojica Nikšićana uhapšena su zbog sumnje da su organizovala nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a na štetu deset stranih državljana.

 • 10:05
  19.5.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, uz uglavnom dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza i dodali da su na dionicama pored rijeka i kosina mogući sitni odroni.

 • 16:21
  18.5.2019.

  U JU Prva srednja stručna škola danas se održalo sedmo Međunarodno takmičenje iz stranih jezika u organizaciji Njemačko-austrijskog kulturno-edukativnog centra Willkommen.