Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
11:50
10.9.2019.

Gordana Reljić i Nikola Peco Rakojević dobitnici Nagrade oslobođenja Nikšića

Žiri za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2019. godinu na današnjoj sjednici je, većinom glasova svih članova, donio odluku da to priznanje, za najviše zasluge i postignute rezultate dodijeli dr med. Gordani Reljić, iz oblasti zdravstva i dr Nikoli Pecu Rakojeviću, iz oblasti sporta.


Godana Reljić rođena je u Nikšiću 11. marta 1959. godine, gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju. Medicinski fakultet završila u Beogradu kao i specijalizaciju iz Interne medicine. Diplomirala 1981.godine sa ocjenom 9.30, a specijalistički ispit sa najvišom ocjenom - 5.

Radni vijek započela 1981. godine u Medicinskom centru Nikšić, potom u Opštoj bolnici Nikšić kao ljekar specijalista iz Interne medicine. Osam godina bila Načelnik Internističke službe u istoj. 

Od 2010. godine nalazi se na mjestu direktorice Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“.

Rakojević je trofejni stručnjak i trener FK Sutjeska.

Rođen je 15. januara 1958. u Nikšiću.

Rakojević je trenerskim poslom počeo da se bavi u Sutjesci, vodeći ekipu u sezoni 1991/92. "Plavim" se vraćao kasnije u nekoliko navrata - od 2008. do 2010. godine, od januara do aprila 2011. i od 2017. godine.

Vodio je uglavnom klubove iz Crne Gore (Rudar, Zeta, Lovćen, Budućnost, Mladost), Srbije (Hajduk Kula, Vrbas, Čukarički, Budućnost Banatski Dvor, Banat) a bio je i u BiH (Borac Banja Luka). Takođe je bio i selektor mlade reprezentacije SR Jugoslavije (2000-2001).

Sa ekipom Mladosti je u sezoni 2015/16. osvojio titulu prvaka Crne Gore.

Dobitnik je nagrade za najboljeg trenera u Crnoj Gori za 2016. i 2018. godinu.

Rakojević je sa Sutjeskom osvojio dvije titule prvaka Crne Gore i jedan pehar Kupa.

Žiri je nedavno objavio listu kandidata koji su predloženi za Nagradu oslobođenja Nikšića. To su glumac Radojica Stanković, predsjednik Udruženja penzionera Nikšića Ivan Krsmanović, Arhivski odsjek Nikšića, nevladina organizacija (NVO) “Izvor života”, predsjednik UBNOR–a Slobodan Mirjačić, književni i kulturni stvaralac Dragan Perović, fudbalski trener Nikola Rakojević, direktorica Specijane bolnice u Brezoviku Gordana Reljić, reditejka Marija Perović, publicista Branko Koprivica, časopis Medijska kultura za izdavačku djelatnost, prvak svijeta u šahu za slijepe i slabovide Predrag Nikač i predsjednik NVO “Crnogorska kulturna mreža” Aleksandar Damjanović.

Nagrada će dobitnicima biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine, 18. septembra.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:49
  16.5.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 11:18
  16.5.2021.

  Institut sporazumnog priznanja krivice svake godine sve je zastupljeniji u rješavanjima krivičnih predmeta u Crnoj Gori. Od početka njegove primjene, svake godine znatno raste broj predmeta koji se završe bez suđenja, u kancelarijama tužilaštva, a rastu i iznosi koji se naplate od okrivljenih.

 • 09:13
  16.5.2021.

  Alimentacioni fond u Crnoj Gori konačno bi mogao da zaživi početkom naredne godine, jer je ekspertska grupa uradila Nacrt zakona o privremenom izdržavanju djece i poslala ga Ženskom klubu u Skupštini, najavila je za Pobjedu kopredsjednica tog skupštinskog tijela Branka Bošnjak.

 • 19:18
  15.5.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za ponegdje kratkotrajnu kišu.