Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
19:40
12.4.2021.

FOTO: "Za našu djecu" na nikšićkom Trgu slobode

Na nikšićkom Trgu slobode danas je organizovan mirni protest protiv seksualnog zlostavljanja djece i nezadovoljstva zbog malih kazni za počinioce tih djela.


Uz poruke „Tražim strože kazne, registar i nadzor prestupnika“ građani su kod spomenika kralju Nikoli ostavljali plišane igračke, koje će, kako je najavljeno, kasnije biti poklonjene Crvenom krstu.

Među učesnicima skupa su mladi, stariji, djeca... Dvadesetšestogodišnja Jelena Jaredić danas je na protest došla tražeći da se najoštrije osude nasilnici.

"Protiv bilo kod vida nasilja sam, posebno nad djecom. Sramota je da prestupnici dobijaju blage kazne za ovakve zločine", poručila je ona.

Iz Udruženja roditelji traže strože kazne bez olakšavajućih okolnosti, bolji registar, sistemsku podršku žrtvama i porodicama i nadzor prestupnika.

Okupljanje pod nazivom "Za našu djecu" organizovano je u više gradova širom zemlje, nakon poziva na društvenim mrežama, zbog nedavnog slučaja obljube osmogodišnje djevojčice za koji se sumnjiči komunalni policajac.

Osim u Nikšiću, okupljanja su organizovana u Podgorici, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Budvi, Danilogradu, Baru i na Cetinju.

Ostale vijesti iz kategorije