Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:18
21.10.2020.

FOTO: Uništeno dječje igralište kod Doma revolucije

Ne prođe dugo, a da u gradu pod Trebjesom ne budemo svjedoci prizora polomljenog inventara. Ovoga puta ružne slike stižu nam iz dječjeg parka kod Doma revolucije.


Korpa za ljuljanje iz koje viri metalna šipka i oboreni „šestar“ prizori su koji su dočekali mališane, roditelje i prolaznike.

Kako nam je kazao načelnik Komunalne policije Novica Milović, patrola će izaći na teren da napravi zapisnik, koji će potom biti predat Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj.

„Dalja procedura je, pretpostavljam, da će sekretar proslijediti nadležnom organu da se utvrdi ko je to polomio“, kazao je Milović.

Projekat uređenja igrališta podržan je prije pet godina u okviru kampanje „Budi odgovaran“ sa 50 hiljada eura, a kandidovali su ga NVO Fors Montenegro i Opština Nikšić, dok je lokalna uprava obezbijedila i dodatnih pet hiljada za pripremne radove.

Razočaranje zbog polomljenog inventara nije krio Veselin Šturanović, direktor Fondacije FORS Montenegro. Isključivu neodgovornost prepisuje pojedinacima starijim od 12 godina za koje igralište, kako kaže, nije namijenjeno.

„Dakle sem djece do 12 za koje je ovo namijenjeno, evo neka smo imali i onu djecu do 14 ili 15 koji su ponekad koristili sprave, ali definitivno nije za punoljetne građane koje ovaj teren ne može da izdrži. Tvrdim da to igralište može 100 godina bez ikakvih popravki, ako ga koriste oni za koje je to namijenjeno. Napravljeno je tako da bi njihove težine i igre lagano izdržale, ali naše sugrađane, koji koriste nešto što je namijenjeno za djecu, to već ne može da izdrži“, prokomentarisao je Šturanović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:51
  28.11.2020.

  „StrayCoCo“ , švajcarska fondacija koja se bavi zaštitom dobrobiti životinja, donirala je opštini Nikšić 24.000 eura za unapređenje uslova u nikšićkom skloništu za napuštene životinje.

 • 15:30
  28.11.2020.

  Potrebni su sistematičniji i učinkovitiji pristupi kako bi se unaprijedio kvalitet života osoba sa invaliditetom (OSI), ali i povećala njihova društvena inkluzija od čega i samo društvo može imati velike koristi, neki su od zaključaka danas predstavljene studije „Dug put do jednakosti OSI“, koju je Centar za građansko obrazovanje (CGO) uradio u okviru projekta „Za jednakost OSI“, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

 • 11:28
  28.11.2020.

  Mještani Mokre Njive od juče imaju problema sa strujom.

 • 10:10
  28.11.2020.

  Nakon što joj je prilikom jučerašnje posjete predsjedniku Opštine Nikšić, Milutinu Simoviću, obećano opštinsko zemljište za izgradnju štale Slavka Adžović nije krila sreću.