Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
11:18
23.6.2022.

FOTO: Olimpijski dan u Nikšiću

Sportskim aktivnostima u gradskom parku naši najmlađi sugrađani obilježili su Dan olimpizma, a događaj je organizovao Biciklistički klub (BK) “Perun” pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).


Kako je na otvaranju manifestacije ispred “Perun”-a navela Ana Petrović Njegoš, sport je univerzalan jezik među ljudima.

"Nikšić je grad sporta i iznjedrio je mnogo sportista koji su već nastupali na Olimpijskim igrama. Nadam se da su među vama i oni koji će u budućnosti afirmisati ne samo naš grad, nego i Crnu Goru. Ovo je manifestacija koja na pravi način mladim sportistima prenosi univerzalna olimpijska načela - izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje", kazala je Petrović Njegoš.

Ordinacija "Balans" se, prema njenim riječima, potrudila da zainteresovanim učesnicima omogući mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska, ali i podijeli savjete o zdravoj ishrani. Takođe je navela da je sportski turizam nezaobilazan vid turističke ponude pa da je danas sa njima bila i Turistička organizacija.

Prisutnima se obratio i Predrag Marsenić, iz COK-a.

"Nikšić je iznjedrio brojne vrhunske sportiste. Nadam se da i među vama ima budućih olimpijaca sa kojima ćemo se svi zajedno ponositi", kazao je Marsenić.

U obilježavanju Dana olimpizma učestvovali su mališani iz JPU "Dragan Kovačević" i članovi fudbalskog, košarkaškog i odbojkaškog kluba "Sutjeska", Džudo kluba "Akademik", Atletskog kluba "Nikšić" , Ženskog odbojkaškog kluba "Sutjeska", Karate kluba "Onogošt", rukometnih klubova "Levalea 2010" i "Trebjesa", City fitnesa, Planinarskog smučarskog kluba "Javorak", Streljačkog kluba "Čelik", Omladinskog fudbalskog kluba "Nikšić", Bokserskog kluba "NK" , Plivačkog vaterpolo kluba "Nikšić", Društva sportskih rekreativaca "Veterani NK", Ski kluba "Pahuljice", NVO "Snaga mladih", kao i volonteri Crvenog krsta, Specijalne olimpijade Nikšić, članovi D models agencije i Farmasi.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:53
  30.6.2022.

  Osolike muve koje se posljednjih dana mogu vidjeti u velikom broju u Crnoj Gori, a pogotovo na području Nikšića, potpuno su bezopasni insekti, ističe specijalista biologije Miloš Džiknić.

 • 10:41
  30.6.2022.

  Zbog tropskog talasa i izuzetno visokih temperatura na snazi je narandžasti meteoalarm, a narednih dana biće ekstremno vruće, dok će tokom vikenda živa u termometru dostizati 40 stepeni Celzijusove skale, najavio je meteorolog Branko Micev.

 • 09:00
  30.6.2022.

  Oglas za prijem 70 lica u službu u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika i vojnikinja  po ugovoru, koji je Ministarstvo odbrane raspisalo 20. juna ove godine, odnosno 22. juna za upražnjena formacijska mjesta sa mjestom rada u Golubovcima, povučen je, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

 • 08:53
  30.6.2022.

  Zemljotres jačine 4,8 stepeni po Rihteru pogodio je jutros u 8.07h Bosnu i Hercegovinu, a potres se osjetio i u Crnoj Gori.