Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:31
27.1.2021.

Fondacija “Budi human” na račune devet korisnika rasporedila 65.000 eura

Fondacija „Budi human“ rasporedila je 65.000 eura sa Opšteg računa Fondacije, na račune devet aktivnih mališana. Na račun svakog djeteta prenesena su novčana sredstva u iznosu od 7.222 eura, koja će doprinijeti bržem prikupljanju sredstava potrebnih za njihovo liječenje.


Sredstva koja su prikupljena slanjem SMS poruka sadržine 1 na 14543, kao i uplatama na Opšti žiro i devizni račun, nalaze se na Opštem računu Fondacije koji je transparentan u svakom trenutku. Sredstva akumulirana na ovaj način mogu biti iskorišćena u izuzetno hitnim slučajevima, kada se radi o životno ugroženom mališanu koji vodi bitku sa vremenom, i kojem svaki sekund može biti presudan.

„U ovakvoj situaciji, uz saglasnost tročlane ljekarske komisije, sva sredstva mogu biti preusmjerena na račun tog korisnika", navode iz Fondacije.

Ukoliko ne postoji takav slučaj, sredstva se raspoređuju na mališane koji su aktivni korisnici Fondacije „Budi human“.

S obzirom da u Crnoj Gori trenutno nema životno ugrožene djece, za koju je podnijet zahtjev Fondaciji, kao ni one koja nisu zbrinuta na odgovarajući način, sredstva sa Opšteg računa Fondacije su raspoređena na trenutno devet aktivnih korisnika.

Iz Fondacije navode da sve ovo ne bi bilo moguće bez humanih ljudi, spremnih da pomognu kada je to najpotrebnije.

„Upravo zbog toga, dugujemo vam jedno veliko HVALA. Hvala što ste odlučili da svi zajedno budemo saborci u ovako važnoj i velikoj borbi, borbi za zdravlje naše djece. Jedno je sigurno - samo uz vašu pomoć možemo ostvariti naš zajednički cilj. Možemo omogućiti da naša djeca imaju srećnije i bezbrižnije djetinjstvo. Jer... oni to zaslužuju!“, dodaju u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:58
  14.4.2021.

  Savjet za građansku kontrolu rada policije, u sastavu advokat Zoran Čelebić, prof. dr Dražen Cerović, doc.dr Branislav Radulović, Aida Petrović i dr Aleksandar Mugoša, postupajući po sopstvenoj inicijativi, razmotrio je policijsku praksu u vezi sa pozivanjem građana zbog prikupljanja obavještenja i usvojio nakon obavljene rasprave, odgovarajući zaključak i preporuku prema Upravi policije, ukazujući na postojanje neprofesionalne policijske prakse da se građani pozivaju u službene prostorije policije zbog prikupljanja obavještenja bez konkretizovanja razloga zbog kojeg se pozivaju.

 • 08:07
  14.4.2021.

  Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštilo je da je otvoren konkurs za stipendije za studijske boravke u Republici Hrvatskoj u akademskoj 2021/22.godini.

 • 07:55
  14.4.2021.

  U posljednje dvije sedmice od kada su otvorene obrazovne ustanove u 15 opština, virus korona je registrovan kod 62 učenika i 30 profesora osnovnih i srednjih škola, pokazuju podaci Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta.

 • 22:05
  13.4.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, na sjeveru snijeg i susnježica, a u nižim predjelima i kiša, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.