Autor: onogost.me
Foto: Sa prve dobrovoljne akcije prikupljanja krvi
07:52
26.1.2021.

"Fapovci" nastavljaju sa akcijama dobrovoljnog davanja krvi

Kada su lani u septembru osnovali Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Fap mašina“ obećali su da će akcije prikupljanja dragocjene tečnosti biti česte.


Ovih dana u Udruženju spremaju se za petodnevnu akciju, koja počinje 1. februara. Pozivaju sve sugrađane da im se u tim danima pridruže od osam do 12 časova u nikšičkom Domu zdravlja. Prijave se mogu izvršiti na broj telefona 069 777 123.

Podsjetimo, prošle godine u oktobru ovi humanitarci početak rada obilježili su akcijom koja je zbog poštovanja epidemioloških mjera trajala trajala tri dana. Akciju je otvorio najstariji volonter Crvenog krsta Nikšić i prošlogodišnji dobitnik Nagrade oslobobođenja grada, Dragan Nikolić, kome je to bio 125. put da daruje dragocjenu tečnost.

Ideja je za osnivanjem Udruženja, kako je naveo ranije jedan od osnivača Mrdelja Čvorović, potekla iz želje da nastave tradiciju dobrovoljnog davanja krvi koju su prije 11 godina započeli navijači Čelika.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:43
  2.3.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:49
  2.3.2021.

  Vlada Crne Gore formiraće novu Komisiju za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, a za člana još postojeće komisije u ime Ministarstva unutrašnjih poslova već je imenovan državni sekretar Zoran Miljanić, saopšteno je iz MUP-a.

 • 13:27
  2.3.2021.

  Karavan mira koalicije „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“ posjetio je nikšićko naselje Kočani. U Kočanima su se funkcioneri i kandidati za odbornike koalicije susreli sa stanovnicima Kočana i predstavili im planove za oporavak Kočana i Nikšića.

 • 11:38
  2.3.2021.

  Nikšićanin Mirko Kontić (27), koji je ranjen sinoć u Nikšiću, nalazi se na Intenzivnom odjeljenju nikšićke bolnice i nakon operacije njegovo stanje je stabilno, ali je i dalje životno ugrožen, prenosi TVCG.