Autor: onogost.me
Foto: Udruženje estradnih umjetnika Crne Gore
17:03
23.1.2022.

Estradni umjetnici nezadovoljni epidemiološkim mjerama, najavljuju protest

Nezadovoljni važećim epidemiološkim mjerama Udruženje estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore najavili su za sjutra u 12 sati protest ispred Vlade. 


Kako je najavio Mihajlo Miha Radonjić iz Udruženja, okupiće se brojni muzičari kako bi na taj način skrenuli pažnju na sebe a sve u cilju da se prekine zabrana muzičkih nastupa u kafićima. Prema postojećim mjerama ugostiteljski objekti u Crnoj Gori mogu da rade do ponoći, bez muzičkog programa uživo ili di-džejeva.

"Ništa se nije promijenilo, imali smo nekih kratkih perioda gdje smo mogli da radimo ali evo godinu dana kasnije poslije cijelog tog iskustva koje nam je reklo da muzičari nemaju veze sa ovim epidemiološkom brojkama ponovo nam se dešavaju iste stvari. Pitamo se po ko zna koji put zašto i niko ne umije da nam kaže logičan odgovor. Svjesni smo da moraju da postoje mjere koje se moraju poštovati ali ovakva situacija gdje nemamo nikakve prihode je teško održiva. Veliki broj muzičara živi isključivo od muzike", kazao je Radonjić.

Pjevačica Krstinja Todorović, ističe da joj je žao što su muzičaru uvijek na udaru epidemiološih mjera.

"U ponedjeljak neću biti u mogućnosti da prisustvujem protestu iz privatnih razloga, ali ću svakako podržati kolege na društvenim mrežama, moja porodica će biti na protestu i nadam se da ćemo probuditi svijest nadležnih da imaju sluha za nas. Što se mjera tiče, žao mi je što je muzička branša na udaru i što smo uvijek "krivi" za sve. Iskreno se nadam i strpljivo čekam da konačno krenemo normalo da radimo", kazala je Krstinja.

"Nevjerovatno je koliko je ljudima koji se bave muzikom nanijeto štete a da se niko nije zapitao kako je ne raditi godinu dana", istakao je Bojan Delić.

"U zemlji u kojoj se apsolutno ne poštuju pravila, a o tome svedoče brojni dokazi, muzičari, di-džejevi i žive svirke su označeni kao glavni izvor zaraze. Nikoga neću optuživali lično i nikome nije lako posebno zdravstvenim radnicima ali ovo nije pravi put kako se rade stvari, u to sam siguran. Proći će i ovo, kao i uvijek opstaju samo najjači u najuporniji", poručio je Delić, i nastavio:

"Ne znam još hoću li biti na protestu jer možda neću biti u Crnoj Gori tih dana... Mada, protesta ima toliko da mi se čini da po malo i gube smisao ili ne... ne znam ni sam", zaključio je Delić.

 

Izvor: Dan

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:30
  24.5.2022.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:47
  24.5.2022.

  Štafeta mladosti krenula je danas sa nikšićkog Trga slobode koju će sjutra, na nekadašnji Dan mladosti, položiti na Titov grob, u Beogradu. 

 • 14:44
  24.5.2022.

  Elektronski upis djece u javne predškolske ustanove za školsku 2022/23. godinu vršiće se putem portala www.upisi.edu.me od 25. maja do 15. juna.

   

 • 08:20
  24.5.2022.

  Svi koji su učestvovali u skandalu na utakmici Ibar-OFK Nikšić u Rožajama moraju odgovarati i biti adekvatno sankcionisani, kazao je ministar sporta i Mladih Vasilije Lalošević. On je u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro”, saopštio da ne bi licitirao motivima incidenta, te da nema informaciju da li su zakazali organizatori utakmice.