Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:01
16.5.2018.

Dvojica Nikšićana osumnjičena za krađe

Elvis Mrkulić (18) i Bojan Jelić (25) osumnjičeni su da su izvršili tri krivična djela – dvije teške krađe i tešku krađu u pokušaju, saznajemo nezvanično.


Naime, Mrkulić se sumnjiči  da je 8. maja u društvu sa bezbjedonosno interesantnim licem Bojanom Jelićem iz marketa „Svaki dan“, koji se nalazi u Ulici Peka Pavlovića, polomivši izlog staklo, otuđio alkoholno piće i uređaj za automatsku obradu video zapisa.

On je priznao izvršenje tog krivičnog djela, a policijski službenici su od njega oduzeli par rukavica i jednu fantomku.

Kriminalističkom obradom dalje je uvrđeno da su Mrkulić i Jelić dva dana prije toga, oko 23.30h iz marketa „Idea“ koji se nalazi u Dragovoj Luci, takođe polomivši izlog staklo, otuđili veću količinu cigareta, čokolada i alkoholnog pića.

Po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću policijski službenici su izvršili pretres stana i prostorija koje koristi Jelić i i tom prilikom pronašli dio otuđene robe iz marketa „Idea“. Roba je oduzeta od Jelića, nakon čega je on lišen slobode.

Daljom obradom utvrđeno je da su 2. maja izvršili provalu „Idee“ u Ćemencima. Tom prilikom su prekinuli dovod električne energije čime su onesposobili alarmni sistem, nakon čega su pokušali da otuđe sef sa novcem u čemu nijesu uspjeli, pa su napustili objekat.

DT u Nikšiću Sofija Lukovac naložila je da se osumnjičeni privedu na dalju nadležnost zbog sumnje da su izvršili tri krivična djela – dvije teške krađe i i tešku krađu u pokušaju.

Nakon saslušanja DT u Nikšiću je osumnjićenog Mrkulića pustila na slobodu, dok je Jeliću odredila zadržavanje 72 sata u CB do privoda sudiji za istragu.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije