Autor: onogost.me
Foto: Komunalna policija
07:54
29.10.2020.

Dvije osobe kažnjene sa po 500 eura zbog nelegalnog odlaganja otpada

Službenici Komunalne policije su kroz redovne aktivnosti u samom koritu rijeke Gračanice izvršili komunalni nadzor i utvrdili da su lica M.M i S.M. u dva odvojena slučaja odložili otpad van mjesta predviđenog za odlaganje otpada, saopštio je načelnik Komunalne policije Novica Milović.


Oni su, kako je kazao, na taj način formirali nelegalnu deponiju i procesuirani su u skladu sa Zakonom o Komunalnim djelatnostima, to jeste istima su izdati prekršajni nalozi.

“Kazna za ovaj prekršaj za fizičko lice, a što je u ovom slučaju, iznosi 500 eura”, podsjetio je Milović dodajući da su ova lica prekršaje napravila 20. i 24. oktobra.

On je najavio da će komunalna policija u narednom periodu vršiti konstantne obilaske kritičnih lokaliteta za koje imaju saznanja da se vrši nelegalno odlaganje otpada i sankcionisati svakog nesavjesnog sugrađanina koga zateknu u vršenju ove radnje.

“U pojačanim aktivnostima od početka mjeseca maja pa do danas procesuirano je osam lica zbog odlaganja otpada van mjesta za koje je to predviđeno. Ono što je bitno istaći, većina lica koja su zatečena u vršenju ovog prekršaja su mještani naselja Gvozdenica i Kličeva, oba prigradska naselja se oslanjaju na korito rijeke Gračanice”, zaključio je on.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:51
  28.11.2020.

  „StrayCoCo“ , švajcarska fondacija koja se bavi zaštitom dobrobiti životinja, donirala je opštini Nikšić 24.000 eura za unapređenje uslova u nikšićkom skloništu za napuštene životinje.

 • 15:30
  28.11.2020.

  Potrebni su sistematičniji i učinkovitiji pristupi kako bi se unaprijedio kvalitet života osoba sa invaliditetom (OSI), ali i povećala njihova društvena inkluzija od čega i samo društvo može imati velike koristi, neki su od zaključaka danas predstavljene studije „Dug put do jednakosti OSI“, koju je Centar za građansko obrazovanje (CGO) uradio u okviru projekta „Za jednakost OSI“, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

 • 11:28
  28.11.2020.

  Mještani Mokre Njive od juče imaju problema sa strujom.

 • 10:10
  28.11.2020.

  Nakon što joj je prilikom jučerašnje posjete predsjedniku Opštine Nikšić, Milutinu Simoviću, obećano opštinsko zemljište za izgradnju štale Slavka Adžović nije krila sreću.