Autor: onogost.me
Foto: Ppština Nikšić
14:52
30.11.2020.

Drva za ogrijev za 15 najugroženijih porodica

Sagledavajući posledice koje je izazvala pandemija korona virusa na naše sugrađane, lokalna uprava je donijela odluku da izvrši otkup ogrjevnog drveta od svih prodavaca koji su ista prodavali na lokaciji kod zgrade "Treska" kako bi pružili pomoć i podršku socijalno ugroženim porodicama koje nijesu u mogućnosti da u dolazećim zimskim danima obezbijede svojim ukućanima drva za ogrijev, navodi se u saopštenju opštine Nikšić. 


"Kroz realizaciju pomenute akcije lokalna uprava nastavlja sa kontinuiranim aktivnostima na polju zalaganja za unapređenje i razvoj sistema socijalne i dječije zaštite u našoj opštini", zaključuju iz opštine. 

Podjsećaju da je na inicijativu građana, lokalna uprava, rješavajući višegodišnji problem nelegalnog zauzimanja javnog parkinga ispred zgrade "Treska" za vanpijačnu prodaju i prodaju drva za ogrijev, dogovorila izmještanje na druge lokacije i to po vrlo povoljnim uslovima zakupa. 

"Prodavci hrane i domaćih proizvoda će ubuduće koristiti namjensku opremljenu zelenu pijacu koja se nalazi u centru grada, dok će prodavci drva za ogrijev svoju dalju prodaju nastaviti u neposrednoj blizini stočnog pazarišta", stoji u saopštenju lokalne uprave. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:39
  15.1.2021.

  Čak 60 odsto roditelja ograničava djeci medijske sadržaje, a njih 55 odsto ograničava i vrijeme koje dijete provodi uz TV i internet, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos, urađeno za potrebe UNICEF-a.

 • 08:51
  15.1.2021.

  Policija je identifikovala 13 osoba u Nikšiću koje su u noći između 13. i 14. januara prekršile zdravstvene mjere – uprkos zabrani slavile doček Pravoslavne nove godine, napustivši objekte stanovanja nakon 22 sata, kazali su CdM-u iz policije.

 • 08:11
  15.1.2021.

  I pored toga što je Ministarstvo zdravlja najavilo isporuku prvih količina vakcina protiv virusa korona za kraj januara ili početak februara, Montefarm i domovi zdravlja nemaju laboratorijske zamrzivače za duboko zamrzavanje (hladni lanac), između 20 i 80 stepeni, za prihvat, čuvanje i distribuciju tog imunološkog lijeka, potvrđeno je Danu iz tih zdravstvenih ustanova.

 • 19:21
  14.1.2021.

  Ministarstvo spoljnih poslova Japana (MOFA) osnovalo je program razmjene mladih, kojim će biti obuhvaćeno 11 diplomaca i postdiplomaca sa Zapadnog Balkana.