Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
23:51
12.7.2020.

DPS Nikšić: Više osoba napalo našeg člana i oduzelo mu crnogorsku zastavu

Večeras je u Nikšiću fizički napadnut član OO DPS-a Nikšić i član Savjeta mladih Vladan Šturanović, saopšteno je iz OO te partije. 


“Više NN lica presjekli su put Šturanoviću, fizički nasrnuli na njega, nanijeli mu tjelesne povrede i oduzeli  crnogorsku zastavu. Ovo je nezapamćeni vandalski čin prema mladom čovjeku, čija je jedina greška što voli svoju zemlju i nosi njenu zastavu. Shvatamo da je vandalizam u krvi onima koji se više od pola godine bahate ulicama našeg grada, nasrću i gađaju policajce na dužnosti, uništavaju gradski inventar i vrijeđaju sve one koji ne misle kao oni”, kazali su iz DPS-a.

Njihovo junaštvo i čojstvo, kako su dodali, pokazali su i večeras napadajući u čoporu pojedinca.

“Pozivamo sve nadležne organe da otkriju napadače i privedu ih pravdi. Crna Gora je naša kuća i prioritetni naš cilj je da se u njoj svi osjećaju bezbjedno i sigurno. Žalosno je da uoči obilježavanja praznika, kada je Crna Gora ustala u borbu protiv fašizma, oblike fašisoidnog ponašanja imamo opet na našim ulicama.

Ove strukture napadom u hordi na mladog nezaštićenog čovjeka pokazuju svoju nemoć i šalju poruku da u prvim redovima veliko srpskih nacionalističkih snaga u Crnoj Gori stoje kriminalci i batinaši.

Opštinski odbor DPS Nikšić pruža punu podršku svom članu Vladanu Šturanoviću i traži hitnu intervenciju nadležnih organa”, zaključuju iz DPS-a

Ostale vijesti iz kategorije