Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:03
14.12.2019.

Dogradnja JU "Zahumlje" biće završena početkom proljeća

Dogradnja objekta Javne ustanove “Zahumlje” u Nikšiću, koju je Uprava javnih radova u postupku javne nabavke povjerila pljevaljskom preduzeću Tehnogradnja, teče planiranom dinamikom, pa se očekuje da radovi budu završeni početkom narednog proljeća.


Kako je saopšteno iz Uprave javnih radova, investicija, koju iz kapitalnog budžeta finansira Vlada, vrijedna je skoro 300.000 eura.

“Osnovano prije više od 120 godina, “Zahumlje” danas predstavlja simbol kulturnog života grada, zbog čega je prepoznata potreba za unapređenje uslova rada njegovih članova i zaposlenih”, navode u Upravi.

Planirana je dogradnja oko 320 kvadrata, pri čemu će se voditi računa da dograđeni dio bude u arhitektonskom skladu sa već postojećim objektom.

“Dogradnja, između ostalog, obuhvata novi magacinski prostor, koji će omogućiti adekvatno čuvanje i održavanje vrijedne kolekcije narodne nošnje, koje “Zahumlje” posjeduje”, naglasili su.

Uprava javnih radova trenutno u Nikšiću realizuje i projekat izgradnje Doma za stare na lokaciji nekadašnjeg vojnog kompleksa pod Trebjesom, vrijedan oko 5,5 miliona eura, a uskoro će početi rekonstrukcija zapadne tribine stadiona “Sutjeske”, za koju će biti izdvojeno 3,5 miliona eura.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:56
  3.8.2020.

  Elektroprivreda Crne Gore, u saradnji sa Sportsko-ribolovnim klubom „Nikšić-NK“ organizovala je akciju spašavanja dijela zaostale ribe u hidroenergetskom sistemu "Perućica", nakon zatvaranja Sistema zbog početka redovnog godišnjeg remonta Hidroelektrane.

 • 13:41
  3.8.2020.

  U dvorištu OŠ  “Olga Golović”, koje godinama unazad ukrašavaju murali znamenitih Nikšićana, već neko vrijeme nedostaje bista narodnog heroja po kojem je ova škola i dobila ime.

 • 12:56
  3.8.2020.

  Protiv V.R. (40) i S.M. (44) iz Nikšića podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

 • 09:44
  3.8.2020.

  U Crnoj Gori su povoljni uslovi za saobraćaj, a vozačima se savjetuje da izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana.