Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
09:27
18.5.2022.

Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili na sitnije odrone duž klisura i usjeka.


Saobraćaj na magistralnom putu M-6 na dionici Mihajlovica - (Ranče) Pljevlja zbog rekonstrukcije biće obustavljen od 11 do 15 sati.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje - Špiljani zbog radova saobraćaj će biti obustavljen od devet do 15 sati.

Zbog sanacije klizišta na magistralnom putu m-3 dionica Šćepan Polje - Nikšić promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova. Na tom putu saobraćaj će prije Plužina biti obustavljen od devet do 11 sati i od 13 do 15 sati.

Na regionalnom putu R-13, od petlje Mateševo do istoimenog naselja, saobraćaj će zbog rekonstrukcije za sve vrste vozila biti privremeno obustavljen. Saobraćaj će se usmjeravati preko autoputa.

Na magistralnom putu M-3, dionica Debeli Brijeg - Meljine, u mjestu Topla, zbog sanacije klizišta saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-3 dionica Herceg Novi - Lipci, u mjestu Bijela saobraćaj je zbog rekonstrukcije promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Zbog izgradnje bulevara od raskrsnice Podgorica - Cetinje - Nikšić do Komanskog mosta, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-3, dionica Danilovgrad - Podgorica, u toku je rekonstrukcija puta, zbog čega se saobraća naizmjenično jednom trakom na mjestima radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-1, dionica Mojkovačka ulica, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni sa povremenim prekidima ne dužim od 15 minuta.

Zbog sanacije regionalnog puta R-13, dionica Mateševo - Kolašin, u zoni Mateševa saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, sa povremenim prekidima ne dužim od 15 minuta.

Iz kompanije CRBC, koja pravi auto-put, obavijestili su da je pristup gradilištu dozvoljen samo zaposlenima uz posjedovanje nove propusnice.

Navodi se da je ograničenje brzine u tunelima 20 kilometara na sat (km/h), dok je ograničenje brzine kretanja na mjestima gdje su radovi završeni 40 km/h.

"Svako prekoračenje brzine će se evidentirati i adekvatno sankcionisati od policije", navedeno je u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:53
  30.6.2022.

  Osolike muve koje se posljednjih dana mogu vidjeti u velikom broju u Crnoj Gori, a pogotovo na području Nikšića, potpuno su bezopasni insekti, ističe specijalista biologije Miloš Džiknić.

 • 10:41
  30.6.2022.

  Zbog tropskog talasa i izuzetno visokih temperatura na snazi je narandžasti meteoalarm, a narednih dana biće ekstremno vruće, dok će tokom vikenda živa u termometru dostizati 40 stepeni Celzijusove skale, najavio je meteorolog Branko Micev.

 • 09:00
  30.6.2022.

  Oglas za prijem 70 lica u službu u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika i vojnikinja  po ugovoru, koji je Ministarstvo odbrane raspisalo 20. juna ove godine, odnosno 22. juna za upražnjena formacijska mjesta sa mjestom rada u Golubovcima, povučen je, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

 • 08:53
  30.6.2022.

  Zemljotres jačine 4,8 stepeni po Rihteru pogodio je jutros u 8.07h Bosnu i Hercegovinu, a potres se osjetio i u Crnoj Gori.