Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
10:20
22.6.2021.

Do kraja juna temperature do 40 stepeni Celzijusove skale

Visoke temperature vazduha, prema najavi meteorologa, možemo očekivati narednih dana. Kako je meteorološkinja Daliborka Gojković-Bajčeta saopštila u Jutarnjem programu RTCG, temperatura će u pojedinim djelovima Crne Gore rasti i do 40 stepeni Celzijusa.


"Crna Gora će biti pod uticajem tople vazdušne mase sa jugozapada Evrope, koji će usloviti jako visoke temperature vazduha. Čak očekujemo da temperature vazduha budu iznad klimatske normale za ovo doba godine. Temperatura vazduha u dolinama Zete i Morače dostizaće do 40 stepeni", rekla je Gojković-Bajčeta.

Kako je pojasnila, u narednih nekoliko dana očekuje se da temperatura u većini mjesta u državi pređe 30 podiok Celzijusove skale.

"Prema prognostičkom materijalu, narednih dana pretežno sunačno uz povremenu slabu do umjerenu oblačnost i rjeđu pojavu nestabilnosti na planinama", dodala je Gojković-Bajčeta. 

Toplo vrijeme se očekuje do kraja mjeseca, a kako je Gojković-Bajčeta saopštila, temperatura površine mora će dostići 24 Celzijusova stepena.

Ostale vijesti iz kategorije