Autor: onogost.me
Foto: UCG
10:50
11.4.2021.

Dekanu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje uručena nagrada

Na 18. godišnjoj naučnoj konferenciji Crnogorske sportske akademije „Sport, fizička aktivnot i zdravlje: savremene perspektive", kao i 16. Kongresu Međunarodne federacije za fizičko vaspitanje (FIEP), dekanu nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevu Popoviću uručena je nagrada "Thulin Award 2021".


Događaji u okviru konferencije, koja je održana u Dubrovniku, organizovani su od strane Crnogorske sportske akademije, u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Univerzitetom Crne Gore, i drugim tradicionalnim partnerskim institucijama, prenosi agencija Media biro.

Predsjednik konferencije prof. dr Duško Bjelica je nagradu za mlade istraživače uručio Barbari Gilić sa Kineziološkog Fakulteta, Univerziteta u Splitu. Nagradu za najbolji rad u konkurenciji žena istraživača je dobila Dana Masarykova sa Pedagoškog fakulteta, Univerziteta u Trnavi. 

Uručene su i zahvalnice Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK), sertifikat FIEP-u, kao i četiri zahvalnice u znak priznanja za izuzetan uspjeh gostujućim predavačima konferencije: Birgiti Mieziene, Dariu Novaku, Jovanu GardaševićuiBu Te.

"Poseban pečat uspješnom okončanju ovog međunarodnog naučnog skupa učinili su Fakultet za sport i fizicko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Evropski koledž sportskih nauka i Crnogorski olimpijski komitet. Jedan od ključnih ciljeva Crnogorske sportske akademije je promocija mladih istraživača i žena istraživača i afirmacija podsticaja najsavremenijim istraživanjima", navode iz Univerziteta Crne Gore.

Na pomenutoj konferenciji učestvovalo je 127 autora i koautora iz 26 zemalja sa ukupno 60 prijavljenih radova. 

Ostale vijesti iz kategorije