Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
13:09
9.4.2021.

I danas blokiran saobraćaj na Bogetićima

U znak protesta povodom moguće izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjena Zakona o registru prebivališta i boravišta, grupa građana i danas je blokirala magistralni put Nikšić-Podgorica.


Jedna traka je ostavljena prohodna za hitne slučajeve.

Policija je kod bunara Gašovića, u Kličevu, nadomak Carevog mosta, gdje je bilo najavljeno održavanje protesta, napravila blokade. Takođe, više ekipa je na Bogetićima.

Među organizatorima protesta, kako su nam kazali na terenu, je grupa građana "Crnogorsko proljeće". Prisutni su i članovi PKS-a.

Podsjetimo,policija je na Bogetićima juče zaustavila patriotsku kolonu iz Nikšića, koja se uputila na protest ispred Vlade povodom moguće izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjena Zakona o registru prebivališta i boravišta.

U znak protesta, par stotna Nikšićana među kojima i značajan broj prisatlica PKS-a juče su blokirali magistralu. Iako je Tatjana Knežević Perišić kazala da će okupljeni građani do daljnjeg blokirati magistralni put Nikšić – Podgorica, saobraćaj je uspostavljen sinoć oko 21h.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:28
  16.5.2021.

  Institut sporazumnog priznanja krivice svake godine sve je zastupljeniji u rješavanjima krivičnih predmeta u Crnoj Gori. Od početka njegove primjene, svake godine znatno raste broj predmeta koji se završe bez suđenja, u kancelarijama tužilaštva, a rastu i iznosi koji se naplate od okrivljenih.

 • 19:18
  15.5.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za ponegdje kratkotrajnu kišu.

 • 14:02
  15.5.2021.

  Savjet za građansku kontrolu rada policije po sopstvenoj inicijativi je razmotrio postupanje policije povodom javnih okupljanja u Podgorici i Nikšiću održanih 12. maja 2021. godine, saopšteno je iz Savjeta

 • 10:32
  15.5.2021.

  Od početka godine u Osnovnom sudu u Podgorici donijete su 24 presude zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, kojima je 26 osoba proglašeno krivim i osuđeno.