Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:59
11.4.2021.

I danas blokada puta na Bogetićima

Nezadovoljni zbog mogućih izmjena kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva grupa građana i danas je blokirala saobraćaj na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, u mjestu Bogetići.


Iz Vlade još nijesu uputili odgovor na zahtjev građana, zbog čega će danas popodne biti održan sastanak na kome će se razmatrati radikalizacija protesta, prenosi Pobjeda.

Blokada saobraćaja, prema ranijim najavama trajaće do 16 časova, kao i prethodnih dana, a prolazak je omogućen vozilima hitne pomoći, roditeljima sa djecom i bolesnim osobama.

Inicijalni odbor slobodnih građana najavio je radikalizaciju protesta ukoliko Vlada do 12. aprila, ne ispuni njihova tri zahtjeva. 

Glavni je da se odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom u potpunosti odbaci, ili da se donese uz učešće poslanika suverenističkog bloka i predstavnike svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori.

Oni traže i da se hitno procesuira vozač službenog vozila PG CG 301 i da se saopšti koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio.

Traže i da se premijer Zdravko Krivokapić javno izvini građanima Crne Gore kojima je, kako kažu, prijetio.

U četvrtak policija je zaustavila patriotsku kolonu koja je krenula iz Nikšića na protest ispred Vlade povodom moguće izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjena Zakona o registru prebivališta i boravišta. Izmjenama bi bili pojednostavljeni kriterijumi za dobijanje državljanstva Crne Gore građanima koji imaju pet godina privremenog i pet godina stalnog neprekidnog boravka u zemlji.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:49
  16.5.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 11:18
  16.5.2021.

  Institut sporazumnog priznanja krivice svake godine sve je zastupljeniji u rješavanjima krivičnih predmeta u Crnoj Gori. Od početka njegove primjene, svake godine znatno raste broj predmeta koji se završe bez suđenja, u kancelarijama tužilaštva, a rastu i iznosi koji se naplate od okrivljenih.

 • 09:13
  16.5.2021.

  Alimentacioni fond u Crnoj Gori konačno bi mogao da zaživi početkom naredne godine, jer je ekspertska grupa uradila Nacrt zakona o privremenom izdržavanju djece i poslala ga Ženskom klubu u Skupštini, najavila je za Pobjedu kopredsjednica tog skupštinskog tijela Branka Bošnjak.

 • 19:18
  15.5.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za ponegdje kratkotrajnu kišu.