Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
20:54
29.9.2020.

Crnogorski državljani mogu u Sloveniju sa negativnim testom

Državljani Crne Gore od danas mogu ući u Sloveniju ukoliko posjeduju negativan rezultat testa na koronavirus, urađen u Institutu za javno zdravlje IJZ ili u nekoj od zemalja članica Evropske unije, koji ne smije biti stariji od 48 sati.


Tako se Crna Gora našla na crvenoj listi na kojoj je 16 država članica EU i Šengena i 114 trećih zemalja sa lošom epidemiološkom slikom. Svi putnici iz ovih država dužni su da imaju negativan test na koronavirus, ili im slijedi obavezan karantin, piše Pobjeda.

Kako su kazali u Vladi Slovenije, u najvećoj mogućoj mjeri su slijedili preporuke EU i Instituta Robert Koch.

U crnogorskoj nacionalnoj avio kompaniji Montenegro Erlajnz saopštili su da će letove ka Ljubljani obavljati nedjeljom, a u ponudi je specijalna cijena povratne karte od 101 euro.

Moguća je besplatna promjena datuma putovanja do kraja godine.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:54
  20.10.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:28
  20.10.2020.

  Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadorka Oana Kristina Popa otvorili su danas zajednički drumski granični prelaz Vraćenovići – Deleuša na putnom pravcu Nikšić – Bileća, izgrađen četiri mjeseca prije roka, uz zajedničku ocjenu da će se funkcionisanjem zajedničkih graničnih prelaza olakšati i ubrzati promet putnika i robe, ostvariti znatne uštede i osnažiti odnosi dviju država.

 • 15:13
  20.10.2020.

  Nedavno je porodica petočlana Radulović iz Nikšića, nakon uspješno realizovane humanitarne akcije nevladine organizacije (NVO) “Izvor života”, u selu Šume uselila u kuću, izgrađenu donacijama pojedinaca I privrednika. 

 • 10:46
  20.10.2020.

  Gasovi koji izazivaju efekat staklene bašte, poput ćebeta, zadržavaju toplotu koja se reflektuje od Zemljine površine i na taj način čine planetu toplom. To su: vodena para, ugljen-dioksid, metan, azot-suboksid i hlorofluorokarbonati. U skladu sa problematikom emisije gasova, Društvo mladih ekologa Nikšić sprovodi projekat ''Doprinesi i ti smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte'' sa jasnim akcentom na značaj uštede resursa i smanjenje karbonskog otiska.