Autor: onogost.me
Foto: Čitateljka portala Onogošt
07:54
20.1.2020.

Čitaoci šalju: Bistrica ponovo zatrpana otpadom

Sa ciljem da se ukloni otpad koji odlažu nesavjesni pojedinci, urede obale i pristup rijeci Bistrici, te da se ovakvim aktivnostima podstakne odgovorno ponašanje svih prema životnoj sredini, krajem oktobra prošle godine realizovana je akcija “Sačuvajmo rijeke, ne bacajmo otpad”.


Akciju je sprovelo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, zajedno sa predstavnicima opštine Nikšić, lokalnog komunalnog preduzeća, Sportsko-ribolovnog kluba „Nikšić“ i Ekološkog pokreta „Ozon" i tom prilikom uklonjena je znatna količina otpada iz rijeke Bistrice.

Ipak, samo tri mjeseca kasnije, slika Bistrice je slična onoj prije akcije, pa je to podstaklo naše sugrađane da nam pišu ovim povodom i apeluju još jednom na očuvanje životne sredine.

"Iako je par mjeseci unazad rijeka Bistrica očišćena, i pored brojnih upozorenja da se ista ne zagađuje, da se ne baca otpad, smeće i tijela uginulih životinja, i dalje ima onih nesavjesnih “građana” koji ta upozorenja zanemaruju. Molimo vas ako možete da objavite ovo i da se još jednom skrene pažnja na očuvanje životne sredine", poručila je naša čitateljka. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:05
  23.2.2020.

  U znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i večeras je u Nikšiću održana litija, kojoj je prethodio moleban u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog

 • 16:52
  23.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:08
  23.2.2020.

  Nikšić se pridružio najmasovnijem aktivističkom pokretu „Milijarda ustaje/One bilion rising revolution“ i u organizaciji NVO „Ženska alijansa“ plesnim performansom grupe „Art Viva dance“, pod rukovodstvom Tanje Čolević, obilježili kampanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

 • 13:13
  23.2.2020.

  Podaci istraživanja “Djeca i bolesti zavisnosti u Crnoj Gori” još jedna su u nizu potvrda da još ne postoje institucionalni mehanizmi za suočavanje sa problemom zloupotrebe droga među mladima, na rezultati ovog istraživanja uopšte nijesu iznenađujući, ocijenio je izvršni direktor Nevladine organizacije 4Lajf Saša Mijović.