Autor: Marija Vujovic
Foto: Privatna arhiva
08:01
7.4.2021.

Bulatović: Treba vratiti vjeru u zdravstveni sistem koji je decenijama urušavan

Svjesna sam dužnosti i odgovornosti koju nosi ova pozicija. Treba odgovoriti zahtjevima ovog vremena i vratiti vjeru u zdravstveni sistem, znajući da je decenijama urušavan, navodi za naš portal Vera Bulatović, vršilac dužnosti direktora nikšićkog Doma zdravlja.


Pred njom je, kaže, težak zadatak koji dodatno usložnjava korona virus. 

"Treba sačuvati život i zdravlje zdravstvenih radnika i svih gradjana, pomoći i oporaviti inficirane, spriječiti dalju zarazu, prvenstveno masovnom vakcinacijom, omogućiti liječenje ne kovid pacijenata i vratiti se u normalne tokove života", kazala je ona je.

Bulatović je specijalista interne medicine, a bila je poslanik u Skupštini Crne Gore u ime Demokratske narodne partije (DNP).

Na novu funkciju izabrana je juče po odluci Ministarstva zdravlja.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:49
  16.5.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 11:18
  16.5.2021.

  Institut sporazumnog priznanja krivice svake godine sve je zastupljeniji u rješavanjima krivičnih predmeta u Crnoj Gori. Od početka njegove primjene, svake godine znatno raste broj predmeta koji se završe bez suđenja, u kancelarijama tužilaštva, a rastu i iznosi koji se naplate od okrivljenih.

 • 09:13
  16.5.2021.

  Alimentacioni fond u Crnoj Gori konačno bi mogao da zaživi početkom naredne godine, jer je ekspertska grupa uradila Nacrt zakona o privremenom izdržavanju djece i poslala ga Ženskom klubu u Skupštini, najavila je za Pobjedu kopredsjednica tog skupštinskog tijela Branka Bošnjak.

 • 19:18
  15.5.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za ponegdje kratkotrajnu kišu.