Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:20
19.1.2021.

Bez tradicionalnog plivanja za Časni krst

Zlatnim likom Hrista Spasitelja, koji je namijenjen pobjedniku plivanja za Časni krst na praznik Bogojavljenja, Crkvena opština Nikšić odlikovaće ljekare, medicinsko i tehničko osoblje zdrastvenih ustanova u našem gradu, rekao je protojerej-stavrofor Boban Jokić.


Kako je pojasnio, zbog epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi, plivanje za Časni krst neće biti organizovano ove godine, a odlikovanje će pripast ljudima „koji su nesebično pokazali svoju ljubav“.

„Oni su prvi stigli do onoga Časnoga krsta, prvi su bili i danas su na prvom mjestu tamo gdje je veliko stradanje i tamo gdje je velika potreba. Oni danas nose Časni krst Gospodnji za sve nas i za one koji su obeljeli od ove i drugih bolesti. Neka nam sjećanje na ljepotu, radost i blagodat prošlogodišnjeg Bogojavljenskog plivanja za Časni krst  bude utjeha u ovogodišnjem odsustvu te radosti i nada da će se sledeće godine ta radost obnoviti učešćem stotina hrabrih plivača i bodrenjem hiljada vjernih u toj radosti“, kazao je sveštenik Jokić.

Ostale vijesti iz kategorije