Autor: onogost.me
Foto: Demokrate
13:27
2.3.2021.

Bečić u Kočanima: Hoćemo da se borimo za svakog građanina i za svako dijete

Karavan mira koalicije „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“ posjetio je nikšićko naselje Kočani. U Kočanima su se funkcioneri i kandidati za odbornike koalicije susreli sa stanovnicima Kočana i predstavili im planove za oporavak Kočana i Nikšića.


Obraćajući se mještanima Kočana, nosilac liste „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“, Momo Koprivica, rekao je da slike koje su se prije nedjelju dana vidjele u Kočanima nisu slika Kočana.

„Ovo je domaćinski kraj, kraj koji je uvijek znao da dočeka ljude, koji čine dobri domaćini, ljudi koji su i održali selo, ali, i istovremeno, ostvarivali svoje pravo na rad i ostvarivali prihode u industriji Nikšića, gradili ovdje domaćinstva, školovali djecu, slali na fakultete, sticali su znanja i vraćali se u svoj grad, oplemenjivali ga, obogaćivali, to je slika Kočana, to je jedan od najljepših krajeva Nikšića“, istakao je Koprivica.

Koprivica je rekao i da su Kočani dio Nikšića koji je lijepo uređen, jer su ljudi, iako nisu imali podršku države i opštine kakvu zaslužuju, sjećali se svog kraja, uvijek znali da uređuju svoja domaćinstva, svoje kuće, svoje objekte...

„To je nešto što je za ponos svakog čovjeka u Nikšiću. To su Kočani. A Kočani nijesu one kriminalne horde koje su onako puštene niz vodu, pa se batrgaju i ovdje pokušavaju slobodne ljude da zaustave. Njihovi pokušaji neće proći. Nijedan njihov pokušaj nas nije pokolebao, zaustavio, niti će nas ikad zaustaviti“, poručio je Koprivica.

Predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić podsjetio je na misao francuskog predsjednika, Emanuela Makrona da je nacionalizam suprotno od patriotizma.

„Nacionalizam je izdaja patriotizma. Patriotizam je kad volite svoju zemlju. Zato mi ne priznajemo nikom da je veći patriota od nas. I ja im večeras iz Kočana poručujem: ne priznajem nikome od njih, a ponajmanje bjelosvjetskim tajkunima i kriminalcima, da su veći Crnogorci od mene. Zato što ništa, zajedno sa ovim ljudima, nisam ukrao, nisam oteo, nisam prevario, nismo ništa uradili na štetu naroda, tu smo da služimo narodu“, naveo je on.

Bečić se Kočanima zahvalio za pozitivnu i dostojanstvenu kampanju i što su na one scene koje ne priliče nikom odgovorili mirom, pristojnošću, odgovorili programom, konkretnim rješenjima, odgovorili civilizovano.

„Mi jedino tako hoćemo i umijemo. Hoćemo da se borimo za svakog građanina i za svako dijete i u Nikšiću i u Crnoj Gori. Oni nisu možda svjesni da se mi borimo i za njih. Kada se borimo za besplatne udžbenike, borimo se da ih imaju i njihova djeca, jer mi djecu nećemo dijeliti po tome je li im djed bio u partizanima, četnciima, bjelašima ili zelenašima. Djeca će biti jedno, djeca će biti jedinstvena, srećna, imati dječje dodatke, besplatne udžbenike i sve za kratko vrijeme od nekoliko mjeseci“, poručio je Bečić iz Kočana.

Bečić je zaključio da Nikšićani i Crnogorci nikada nisu bili podanici.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:03
  19.4.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, poslijepodne i tokom noći mjestimično pljuskovima i grmljavinom, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

 • 20:22
  19.4.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 14:44
  19.4.2021.

  Administrativni odbor utvrdio je Predloga liste za imenovanje članova Savjeta RTCG.

 • 12:13
  19.4.2021.

  Ekspertska delegacija Nacionalnog instituta za javno zdravlje Njemačke „Robert Koh“, od danas boravi u petodnevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.