Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
13:33
5.3.2021.

Bečić iz Straševine: Mi razgovaramo o besplatnim udžbenicima, povećanju minimalne zarade...

Karavan mira koalicije "Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić" posjetio je nikšićko naselje Straševina. U ovom naselju su stanovnicima predstavljeni planovi i ideje za, kako su kazali iz te koalicije, oporavak Nikšića.


Nosilac liste Momo Koprivica na samom početku je istakao da nova parlamentarna većina, za razliku od prethodnih vlada, na početku svog mandata nije pokrenula ukidanje socijalnih i ekonomskih davanja nego je osmislila čitav paket socio-ekonomskih zakona, od većih minimalnih plata, besplatnih udžbenika, većih dječjih dodataka.

"Nas ne mogu zaustaviti, ne mogu nas pokolebati, mi nećemo mijenjati svoj pravac i pobijedićemo ih znanjem, mudrošću, hrabrošću i zato ćemo imati Nikšić kao moderan grad, grad progresivne misli, domaćinski grad, grad koji brine o svakom svom građaninu, svakom centu koji daju poreski obveznici, i u kojem su na prvom mjestu oni koji poštuju zakon i oni koji plaćaju poreze. Građani Nikšića treba da očekuju od nas borbu protiv korupcije, borbu za ozdravljenje opštinskih preduzeća, borbu za bolje uslove života na selu i borbu za bolji privredni ambijent za poštene preduzetnike", poručio je Koprivica.

Gordana Radović ispred pokreta "Ne damo Nikšić" je istakla želju da živimo u miru i jednom građanskom društvu gdje ćemo se svi osjećati mirno i bezbjedno.

"Ne damo Nikšić neznanju, ne damo Nikšić neprofesionalizmu, ne damo Nikšić onima koji nam otimaju osnovna prava. Naš cilj jeste da se okrenemo ekonomskom razvoju Nikšića. Ja, kao savjetnica premijera, potrudiću se da radimo na ekonomskom oporavku Nikšića na način tako što ćemo podržati svakog građana u njegovim namjerama da ostvari svoje pravo, a to je pravo da se zaposli i da radi. Okrenućemo se poljoprivrednim proizvođačima, okrenućemo se preduzetnicima. Nikšićani su jako preduzimljivi ljudi, podržaćemo njihove ideje i formiraćemo nova radna mjesta. To je naša obaveza i naša dužnost, mi to dugujemo sebi, Nikšiću, našim porodicama i našim prijateljima", istakla je Radović.

Predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić vjeruje da Nikšićani neće imati dileme.

"Siguran sam da dileme među vama nema, da je izbor potpuno jasan, ali ono što je veoma bitno i u sportu i u politici - da ne dođe do opuštanja, jer se svako opuštanje kažnjava, posebno u jednom ovakvom sistemu gdje još uvijek nisu savladani svi pipci organizovanog kriminala i korupcije. U narednim danima razgovarajte sa svojim prijateljima, komšijama, recite im da su ovi izbori mnogo bitni i mnogo značajni za bolje sjutra Nikšića i Crne Gore. Da je potrebno da pečatiramo onu veliku istorijsku pobjedu od 30.avgusta. Izbor nikada nije bio lakši", kazao je Bečić.

On objašnjava da mu nikada nije bio cilj da degradira svoju političku konkurenciju.

"Ja neću, niti sam ikad, ružno govoriti o našoj političkoj konkurenciji, ali evo želio bih da čujem u Nikšiću, da mi neko kaže - koji je to bolji, kvalitetniji, obrazovaniji, stručniji nosilac izborne liste od Moma Koprivice? I oni znaju da ga nema, i oni su svjesni da je Momo Koprivica najpopularnija i najdominantnija ličnost na političkoj pozornici Nikšića. Mi ružno o drugima nećemo, mi loše o našim konkurentima nećemo. Uvijek ćemo, na svakom mjestu, voditi pozitivnu kampanju", naveo je on.

Dodao je da ta koalicija priča o problemima građanima, o rješenjima, o onome što je ekonomsko-socijalna zbilja.

"Slobodu niko neće ukrasti ni Nikšiću ni Crnoj Gori. I poručujemo im da je sloboda tu, da će sloboda biti  14. marta i da će sloboda biti za vijek vijekova u Crnoj Gori", kazao je on.

Bečić je rekao da se nikada više ona sumorna prošlost neće vratiti.

"I zato vjerujte u Nikšić, vjerujte u građansku Crnu Goru, živite za pomirenje, živite za mir, jer sve zajedno ćemo svi zajedno ostvariti. Srećna vam sloboda, srećna vam pobjeda!", poručio je Bečić iz Straševine.

Ostale vijesti iz kategorije