Autor: onogost.me
Foto: rtcg.me
14:01
24.11.2017.

Apel samohrane majke: "Pomozite da platim struju i kupim drva"

Samohrana majka Svetlana Nikčević iz Nikšića moli za pomoć. Najpotrebnija su joj kaže drva za ogrijev, a treba da plati i račun za struju.


Od smrti supruga Svetlana sama podiže troje djece. Kaže da je primala naknadu za majke sa stroje i više djece. Od ukidanja tog davanja ostala je bez primanja. Pomoć dobija od Banke hrane.

"Živim sa dva sina Božidarom od 17 godina i Jovicom od 8 godina, ćerka se udala. Djeca nijesu mogla da naslijede penziju od oca jer je i on naslijedio od njegovog, zbog bolesti", kazala je Svetlana.

Ona napominje da njen sin Božidar radi od svoje 7 godine kako bi zaradio za osnovne namirnice.

"Nije imao djetinjstvo kao njegovi vršnjaci. Završio je osnovnu školu. Dobrotvorka iz Tivta mu je uplatila da varedno položi prvi razred srednje škole. Upisao je za kuvara kako bi što prije došao do kore hljeba", kazala je majka.

Svetlana ukazuje da svakodnevno razmišlja gdje da se zaduži kasko bi kupila hranu ikako da plati dug. Obraćala se, kaže, Centru za socijalni rad koji joj je nakon tri mjeseca dao 30 eura.

"Predala sam zahtjev za socijalnu pomoć, još nikakvog odgovora nema. Više su mi djeca gladna nego sita. Dobili smo nešto hrane od navijača Partizana, razvlačili smo koliko se moglo da što duže traje. Ja bez obzira na probleme koje imam sa srcem i asmom odem da okopam njivu, kada god me neko pozove, ali posla je malo. Teško da teže ne može biti, vjerujte mi", ističe Svetlana.

Zahvalnost upućuje svima koji su joj pomogli, gospođi Vuković na školskom priboru i Jovici za odjeću i obuću.

"Najpotrebnija su mi drva za ogrijev, da platim struju, hrana, posuđe, jakne djeci, obuća. Račun za struju mi je oko 1.600 eura, nemam od čega da platim pa sam na spisku za isključenje", ističe Svetlana.

Ona moli sve koji su u prilici da pomognu, koliko mogu.

Žiro račun Svetlane Nikčević je 510250997726800929.

Kontakt telefon porodice može se dobiti putem e-maila [email protected], na telefon 069 495 680,ili na fejsbuk stranici u inboxuhttps://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl

 

Izvor: rtcg.me

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije