Autor: onogost.me
Foto: Banka hrane
09:48
12.3.2018.

Apel Nikšićanina: Pomozite mi samo da nahranim djecu

Vlado Kalezić iz Nikšića koji nakon smrti supruge bolestan sam podiže četvoro djece, moli za pomoć.


Vladova dvadesetosmogodišnja supruga je, kako je kazao, otišla na rutinsku operaciju ali se kući više nije vratila.

"U KBC Podgorica je pošla da joj urade neku rutinsku operaciju, po riječima ljekara, bezazlenu. Ona nije tako mislila, predosjećala je da se neće živa vratiti, pa je prvo pošla do prodavnice gdje je trgovala i molila prodavačice ako dođu njena djeca i budu nešto tražila, da im daju. Pošla je i do učitelja djevojčica koje su bile jedna u drugi, jedna u četvrti i jedna u šesti razred, da im kaže ih ne kažnjavaju ako ne budu nešto znali, jer su mali i neće imati ko da im pokaže. Nažalost, tako je i bilo, nije se živa vratila kući", kazao je Kalezić.

Kalezić kaže da je nekada radio u Željezari, ostao je bez posla, pa sada svoju porodicu izdržava od 185 eura socijalne pomoći.

"Od tog novca moja djeca imaju da jedu neko vrijeme, a onda su više gladni nego siti", kaže Kalezić.

On dodaje da je bezuspješno tražio posao. Radio je kaže i za dnevnicu, dok je mogao.

"Ubilo me je sve ovo, razbolio sam se dobio sam šećer i već sam u fazi da primam insulin. Nadam se da ću izdržati da bar jedno dijete dovem do svog parčeta hleba, pa će oni jedno drugo pomagati", kaže Kalezić.

Kalezićima je najpotrebnija pomoć u hrani.

"Samo da imam da im hljeba dam, ali ni to ne mogu. Imam jednu komšinicu baku koja živi sama od penzije 200 eura, ona kad napravi pitu i donese, to je gozba", kazao je Kalezić.

Svi koji žele pomoći kontakt porodice mogu dobiti od NVO Banka hrane na e mail [email protected] ili na broj telefona 069 495 680, na fb stranici u inboxu ttps://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=h

Žiro račun za pomoć je kod Prve banke, na ime Vlado Kalezić broj 535-0100200065047-86.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:22
  19.9.2018.

  Najava XVI godišnje naučne konferencije, koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, našla se na listi najprestižnijih svjetskih događaja sportske nauke u 2019. godini na sajtu Internacionalnog savjeta za sportske nauke i fizičko vaspitanje ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education).

 • 13:33
  19.9.2018.

  Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić danas je u Nikšiću obišao hraniteljsku porodicu Rajke Dimitrijević, koja trenutno brine o dvoje djece bez roditeljskog staranja, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 • 12:14
  19.9.2018.

  Ova zgrada koju će useliti njeni stanari još jedan je dokaz brige o ovoj kategoriji stanovništva i nastavićemo i dalje da radimo na poboljšanju života penzionerske populacije, ne samo u ovoj opštini, već u cijeloj Crnoj Gori i trudićemo se da nam njihova dobrobit bude osnov za pronalaženje modela brige o njima, kazao je Kemal Purišić tokom današnjeg uručivanja ključeva penzionerima za 75 stanova u novoizgrađenoj zgradi u Rudom Polju.

 • 09:31
  19.9.2018.

  Poštovani čitaoci i prijatelji portala Onogošt, sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da od danas sadržaje na stranicama našeg portala možete pratiti u redizajniranom izdanju.