Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
09:01
25.11.2020.

AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a na putevima duž klisura i usjeka mogući su sitniji odroni.


U Crnoj Gori je do 1. aprila naredne godine obavezna upotreba zimskih guma za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. 

Na magistralnom putu M-6 dionica Mihailovica - Pljevlja, saobraćaj će za sve vrste vozila zbog rekonstrukcije biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Saobraćaj na putu Rožaje - Špiljani zbog rekonstrukcije biće obustavljen za sve vrste vozila od osam do 11 i od 13 do 16 sati.

Saobraćaj na regionalnom putu Pljevlja - Metaljka biće obustavljen od devet do 11 i od 14 do 16 sati zbog rekonstrukcije te saobraćajnice.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad - Podgorica, dionica Komanski most - skretanje za Bandiće, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta zbog iskopa materijala.

Saobraćaj na magistralnom putu M-11 Lepetani - Tivat promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Zbog izvodjenja radova na sanaciji nestabilne kosine na magagistralnom putu M-10 dionica Cetinje –Budva lokalitet Zavala promjenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati .

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice - Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, ne duže od dva sata.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča - Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka, na putu Pljevlja – Čajniče.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:01
  27.1.2021.

  Ukoliko snijeg i led na prilaznim putevima do objekata nije očišćen, po opštinskoj odluci pravna lica sleduje kazna od 150 eura, a odgovorno lice u pravnom licu platiće 20 eura.

 • 07:51
  27.1.2021.

  Na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG) duže od 20 godina nalaze se 372 osobe, od čega 145 žena, pokazuju podaci koje su Danu dostavili iz ove ustanove.

 • 07:46
  27.1.2021.

  Crnogorska heroina i humanistkinja Konstantina Maraš predvodila je delegaciju NVO „Izvor života” iz Nikšića u radnoj posjeti Lovćencu i Udruženju Crnogoraca Srbije „Krstaš”.

 • 19:46
  26.1.2021.

  Nikšićanin Nebojša Kasalica objavio je na Facebook-u da su mu vraćeni lap top i telefon koji su mu prije dva dana zaplijenjeni prije radi eventualnog vještačenja i utvrđivanja tragova krivičnog djela, te da je oslobođen sumnji za crtanje karikature ministarke Vesne Bratić.