Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
20:34
24.6.2021.

Amo da čistimo

Možda ti djeluje kao mali doprinos, ali udruženom akcijom, kroz kampanju „Amo da čistimo“ pokazaćemo da je čista priroda uvijek u modi i u srcu svih onih koji, kao i Nikšićko Pivo, znaju šta su neprolazne vrijednosti. 


„Po plaži gazim svašta što more izbači, kad udicu zabačim neko smeće se zakači, šut je preko krša, a kese su na drači, kad se to počisti, evo pivo ja častim“.

Koliko puta ste se susreli sa situacijama iz ove rime?

Često možemo vidjeti nelegalna odlagališta otpada. Neki od nas će se iznervirati, izabrati  drugu lokaciju za svoj boravak u prirodi, a oni su odlučili da učine nešto. Nikšićko Pivo kao jedan od najpoznatijih proizvoda crnogorskog podneblja i Who See, kao jedan od najpoznatijih hip hop bendova, odlučili su da pošalju zajedničku poruku: Amo da čistimo!

„Amo da čistimo“ je naziv prve kampanje koja će biti realizovana u okviru nove platforme, Nikšićko Green. Prvi dio kampanje usmjeren je na jačanje svijesti o važnosti ekoloških tema. Upravo u ovom segmentu Pivara „Trebjesa“ i Nikšićko Pivo ponovo su udružili snage sa Who See, kreirajući pet animiranih video spotova za kampanju „Amo da čistimo“. Koristeći za njih prepoznatljiv stil i eko remiks prošlogodišnje izuzetno uspješne pjesme Amo popit po pivo, Who See je životne situacije uhvatio u rime koje treba da nas zamisle, ali i pokrenu na akciju.

 

 

U jednom od spotova Nikšićko Pivo i Who See nam poručuju: „Po planina i brda slika zna da bude grdna, građevinskog otpada i još 300 čuda, okrećemo novi list, ajmo da se skuplja“.

Akcije skupljanja ili sanacije nelegalnih odlagališta otpada u 12 izabranih opština predstavljaju drugu fazu kampanje „Amo da čistimo“. Projektom su obuhvaćene opštine Nikšić, Podgorica, Cetinje, Herceg Novi, Kotor, Budva, Ulcinj, Žabljak, Plužine, Plav, Rožaje i Andrijevica. U sklopu ovih opština, u dogovoru sa lokalnim službama, koje najbolje poznaju ekološke probleme u svojoj zajednici, biće definisane prioritetne lokacije za sanaciju.

Kako ja da postanem dio ove super priče?

Jednostavno je.

Uvijek baci otpad isključivo na za to predviđena mjesta. Uključi se u akcije čišćenja u tvom gradu i pomozi nam da što više lokacija bude bez otpada.

Za ljubitelje piva, Pivara „Trebjesa“ predstavila je limitiranu seriju limenki Nikšićkog Piva, koje baš ovih dana zauzimaju police u marketima. Od svake prodate limenke Nikšićkog Piva iz „Amo da čistimo“ serije, po jedan eurocent biće odvojen u fond za sanaciju.

Možda ti djeluje kao mali doprinos, ali udruženom akcijom, kroz kampanju „Amo da čistimo“ pokazaćemo da je čista priroda uvijek u modi i u srcu svih onih koji, kao i Nikšićko Pivo, znaju šta su neprolazne vrijednosti.

Sponzorisano

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:24
  16.9.2021.

  Kao rezultat brojnih aktivnosti pivara širom svijeta, 2015. godine 16. septembar ustanovljen je kao Svjetski dan odgovorne konzumacije piva. Na taj dan, pivari u zemljama širom svijeta organizuju brojne kampanje kako bi se u društvu što više govorilo i znalo o prevenciji neodgovorne konzumacije alkohola i posljedicama njegove zloupotrebe.

 • 11:12
  16.9.2021.

  Juče je u sali Nikšićkog pozorišta, za više od 600 nikšićkih đaka prvaka, u tri termina, priređeno izvođenje predstave za djecu "Kuc, kuc ima li koga?", koja je autorski projekat Željka Aleksića.

 • 10:22
  16.9.2021.

  Infekcijom COVID-19 trenutno je inficirano 649 učenika i 159 nastavnika u crnogorskim osnovnim i srednjim školama, a već prvog mjeseca nove školske godine imamo školu koja je potpuno prešla na onlajn režim nastave. Riječ je o Osnovnoj školi “Šukrija Međedović” u bjelopoljskom selu Godijevo, koju pohađa 76 učenika, a koja je u ovom trenutku zatvorena jer je korona virusom inficirano više od 15% nastavnika.

 • 15:51
  15.9.2021.

  U Crnoj Gori su, od početka školske godine, korona virusom zaražena 682 djeteta, od 96 hiljada koliko ide u vrtiće, osnovne i srednje škole. Inficirano je 190 vaspitača, nastavnika i profesora. Samo prethodne sedmice oboljelo je 467 đaka i 203 prosvjetara.