Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:34
21.8.2019.

Akcija ćišćenja otpada u Župi

Organizacija "Župa u srcu" za 21. septembar zakazala je veliku akciju čišćenja divljih deponija u Župi.


Akcija počinje u 10h, a čistiće se najmanje dvije lokacije, u toku Gračanice u Carinama i kod Oštrovaca u Jugovićima. Zavisno od broja učesnika i odziva moguće je da će biti sprovedene akcije i na drugim lokacijama. Ideja je da se što veći broj učesnika, prvenstveno Župljana uključi kako bi poslali svim drugim mjestima sliku kako i na koji način se može boriti protiv divljih deponija i na taj način obezbijediti čistiju sredinu za život.

Zakazani događaj je nastavak akcije čišćenja i mapiranja divljih deponija u Župi, a realizuje se u sklopu projekta ''Da, biram čisto'' koji sprovodi organizacija Župa u srcu. Ovaj projekat je podržan kroz program ,,Za jači glas organizacija građanskog društva'', koji realizuje Fond za aktivno građanstvo - FAKT, a finansira Američka ambasada u Podgorici. 

Za učesnike su obezbijeđene rukavice i kese, a nakon akcije su planirani druženje i osvježenje kod Doma u Carinama.

 

izvor: Župa u srcu

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:13
  16.2.2020.

  U znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i večeras je nikšićkim ulicama održana litija koju je predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

 • 17:49
  16.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 16:45
  16.2.2020.

  Ministarstvo održivog razvoja i turizma Predlogom zakona o upravljanju otpadom predvidjelo je zabranu kesa, vreća i torbi za jednokratnu upotrebu izrađenih od plastičnih materijala koje se koriste za stavljanje robe na raspolaganje potrošaču na prodajnim mjestima. Planirano je da se ova odredba Zakona počne primjenjivati šest mjeseci od dana njegovog stupanja na snagu.

 • 11:03
  16.2.2020.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima uz dobru vidljivost, dok je na sjeveru vidljivost mjestimično smanjena po kotlinama, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).