Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:14
25.5.2020.

ZZZCG vraća se svojim redovnim aktivnostima

Zavod za zapošljavanje Crne Gore od danas swe vraća svojim redovnim aktivnostima, uz poštovanje svih preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.


U svim područnim jedinicama Zavoda i svim biroima rad se nastavlja u punom obimu procesa rada. Od danas će svaka stranka, kao i ranije, moći nesmetano da koristi sve javne i besplatne usluge Zavoda.

“Nezaposlena lica, lica koja se prvi put prijavljuju na evidenciju nezaposlenih kao i ostali tražioci zaposlenja, će u prostorije Zavoda dolaziti u zakazanim terminima. U šalter salama Zavoda nezaposlenim licima će se zakazivati termini kod savjetnika, izdavati potvrde, uvjerenja i dr. Ukazujemo da je u prostorijama Zavoda potrebno održavati fizičku distancu od najmanje dva metra i nastaviti sa sprovođenjem mjera zaštite zaposlenih i svih korisnika usluga”, saopšteno je iz Zavoda.

Vanredni mailovi, koji su bili dostupni za vrijeme trajanja privremenih mjera, stavljeni su van funkcije.

Napominju da su nezaposlena lica, koja su se na evidenciju prijavila putem vanrednog maila, dužna da savjetniku dostave originalnu dokumentaciju na uvid prilikom prvog zakazanog javljanja.

“Uvjereni da su mjere, na osnovu kojih je u prethodnom periodu uveden poseban režim rada u svim biroima rada, bile djelotvorne, sve korisnike usluga pozivamo da u narednom periodu preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela pristupe odgovorno i savjesno kako bi se taj trend i održao”, zaključuju oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:18
  5.7.2020.

  Cijena eurodizela u Crnoj Gori i dalje je niža od prosjeka u regionu, dok je eurosuper 95 na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

 • 08:51
  5.7.2020.

  Iako se još pad privredne aktivnosti izazvane pandemijom novog korona virusa ne može procijeniti, izvjesno je da neće uticati na redovnost isplate penzija, poručio je direktor Fonda PIO Dušan Perović.

 • 11:36
  4.7.2020.

  Nakon niza posebnih mjera koje su realizovane u cilju ublažavanja posljedica pandemije COVID 19 u sektoru poljoprivrede i ribarstva, Vlada Crne Gore, na predlog Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, usvojila je još jednu odluku u tom pravcu – refundacija 100 odsto troška za laboratorijsku analizu vina, jakih alkoholnih pića, maslinovog ulja, meda, eteričnog ulja i prerađenih proizvoda od voća, povrća i žitarica.

 • 08:25
  4.7.2020.

  Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) organizuje prvo online takmičenje Zapadnog Balkana pod nazivom Balkathon kako bi se podstakla digitalna inovativna i praktična poslovna rješenja.