Autor: onogost.me
Foto: PKCG
15:33
29.7.2021.

Vojin Žugić izabran za predsjednika Privredne komore

Vojin Žugić, privrednik, vlasnik i izvršni direktor kompanije „Stadion“ izabran je za predsjednika Privredne komore Crne Gore (PKCG).


On će, kao 19. predsjednik PKCG, na dužnost stupiti 1. septembra.

Žugić, vlasnik kompanije "Stadion" je dobio podršku većine članova na danas održanoj sjednici Skupštine Privredne komore.

Kandidati za mjesto predsjednika pored Žugića, bili su i Srđan Pupovac, Nikola Tripković, Boris Spalević i Budimir Raičković.

Za Žugića je glasalo 28 od ukupno 51 člana Skupštine koji je prisustvovao sjednici. Nikola Tripković dobio je 22 glasa, Srđan Pupovac jedan, dok Boris Spalević nije zadobio glasove članova Skupštine.

Žugić je obavljao je funkciju predsjednika Odbora udruženja trgovine Privredne komore , i bio član je njenog Upravnog odbora. Dobitnik je Nagrade Privredne komore za unapređenje menadžmenta.

"Ovim je okončan izbor predsjednika Privredne komore pokrenut nakon što je aktuelni čelnik ove asocijacije Vlastimir Golubović 15. juna inicirao skraćenje svog mandata iz ličnih razloga. Izborni proces sproveden je zakonito, ažurno i transparentno. Skupština Privredne komore je donijela odluku da Golubovićev mandat prestaje 1. septembra", saopšteno je iz PKCG.

Predsjednik Komore Vlastimir Golubović ocijenio je da reference i renome Vojina Žugića u crnogorskoj poslovnoj zajednici ukazuju na to da je Komora dobila čelnika po mjeri svog višedecenijskog trajanja i nezamjenjive uloge krovnog ekonomskog činioca.

"Uvjeren sam da ste od četiri kandidata za predsjednika dali povjerenje onome za kojeg vjerujete da će na najbolji mogući način zastupati vaše i interese cjelokupne privrede. A to jeste primarni zadatak predsjednika: uz rukovođenje Komorom i očuvanje njene unutrašnje i međunarodne reputacije", rekao je Golubović.

On je zahvalio svim privrednicima u organima i tijelima Komore što dosljedno, mudro i stručno zastupaju interese cjelokupne poslovne zajednice.

"Da nije bilo takvog vašeg odnosa, ne bi bilo ni ekonomskih rezultata koje je naša zemlja zabilježila u prethodnom periodu. Oni su zajednički uspjeh svih nas, koji je došao u sinergiji djelovanja Vlade i Privredne komore, a kroz predani rad svih naših privrednika", rekao je Golubović.

Na sjednici, koju je vodio predsjednik Skupštine Vojo Banović, verifikovani su mandati novim članovima najvišeg komorskog organa, te donijete izmjene i dopune odluka o izboru članova Upravnog i Nadzornog odbora ove asocijacije.

Ostale vijesti iz kategorije