Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
17:58
19.4.2021.

Ugostitelji: Prijete nam gašenjem struje, čekamo hitnu reakciju države

Nevladinoj organizaciji “Ugostitelji Crne Gore” obratio se veliki broj ugostitelja i hotelijera sa zahtjevom za pomoć jer su dobili opomenu da će im biti isključena električna energija, saopšteno je iz te NVO.


"Iznenađeni smo činjenicom da u Elektroprivredi Crne Gore nemaju razumijevanje za probleme sa kojima se suočava naš sekor. U posljednje godinu često nam je rad bio u potpunosti zabranjen zbog čega smo ostali bez ikakvih prihoda. U periodu kada smo i radili, primjenjivale su se epidemiološke mjere koje su ograničavale naše poslovanje zbog čega su nam prihodi bili minorni", saopštili su ugostitelji. 

Iako, kako kažu, rade tek tri dana, u koliko-toliko povoljnijem poslovnom ambijentu, na teret im padaju dugovanja za period kada uopšte nijesu radili ili su radili smanjenim kapacitetom.

"Umjesto da nastavimo sa pripremom ljetnje turističke sezone, od koje svi imamo velika očekivanja, sada se postavlja pitanje koliko će ugostitelja i hotelijera uopšte biti spremno da dočeka turiste. Zato pozivamo nadležne u EPCG na razgovor. Želimo da kroz dijalog dođemo da zajedničkog rješenja. Ono što u ovom trenutku treba sektoru ugostiteljstva jeste ruka podrške da kroz neku vrstu umanjenja duga ili prolongiranja roka otplate probamo da preživimo ovo ljeto", zaključili su iz pomenute NVO. 

Ostale vijesti iz kategorije