Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija, Marija Vujović
08:30
19.6.2019.

„Trebjesa“ proizvela svoje prvo ejl pivo: Stiglo je Nikšićko IPA

Najstarija crnogorska pivara, Pivara „Trebjesa“, obradovala je potrošače i ljubitelje drugačijih pivskih stilova novim pivom. Nikšićko IPA prvo je ejl pivo u Nikšićko portfoliju i dolazi od pivare koja je regionalno poznata po svojim lager pivima.


Ejl piva razlikuju se od lager piva po upotrebi drugačijeg kvasca, više hmelja i načinu proizvodnje – to su takozvana piva gornjeg vrenja.  IPA je skraćenica za India Pale Ale, podvrstu ejl piva, koju su napravili Britanci u 18. vijeku i danas je jedno od najpopularnijih ejl piva širom svijeta.

Prvu prezentaciju novog piva Pivara je organizovala u svom gradu, Nikšiću, u caffe baru Floyd, uz prisustvo zaposlenih, partnera, predstavnika medija i prijatelja kompanije.

„Od najstarije crnogorske pivare očekuje se da baštini tradiciju, ali isto tako da bude moderna i ide u korak sa trendovima. Naš odgovor na to je da zadržimo postojeći kvalitet i prepoznatljivost, ali i da inoviramo, nudimo drugačije ukuse, donosimo globalne pivarske trendove“, kazala je Jelena Pavićević, marketing menadžer u Pivari „Trebjesa“.

Upravo je Nikšićko IPA jedna od najvećih inovacija kompanije u ovoj godini.

„Zbog toga smo i ovaj put uložili svu našu strast prema pivu i uz kvalitetne sastojke i dokazane pivarske majstore, napravili pivo koje svojom aromom budi sva čula. Pravljenje prvog ejl piva u „Trebjesi“ bio je veliki izazov za sve nas, ali se nadamo da smo napravili pivo u kojem će istinski uživati svi oni koji su spremni za nova iskustva“, poručila je Pavićević.

Nikšićko IPA već je dostupno u trgovinama i u lokalima, i to u staklenoj boci 0,33l i u limenci 0,5l.

Pored Nikšićko IPA, porodicu piva koje se proizvode u Pivari „Trebjesa“ čine i Nikšićko Pivo, Nikšićko Tamno, Nikšićko Gold, Nikšićko Nefiltrirano i Nikšićko Cool.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:19
  19.10.2019.

  Svi raspoloživi pokazatelji govore da će 2019. biti izuzetno uspješna turistička godina i već su zabilježeni rekordi, saopšteno je na sjednici Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore, održanoj u Ski centru Kolašin 1600.

 • 12:12
  19.10.2019.

  U organizaciji Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis juče je na Vučju počeo Regionalni kamp za mlade preduzetnike koji se trajati do 21. oktobra.

 • 15:36
  18.10.2019.

  Vanvremenski brend Nike i ove sezone brine o tvom stajlingu i potrebama do najsitnijih detalja, te pomjera granice udobnosti i urbanog dizajna predstavljajući nove Nike Explore Strada modele patika za muškarce.

 • 13:29
  18.10.2019.

  Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za septembar iznosila je 642,40 eura. Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 270,20 eura, dok izdaci za neprehrambene proizvode i usluge 372,20 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.