Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija, Marija Vujović
08:30
19.6.2019.

„Trebjesa“ proizvela svoje prvo ejl pivo: Stiglo je Nikšićko IPA

Najstarija crnogorska pivara, Pivara „Trebjesa“, obradovala je potrošače i ljubitelje drugačijih pivskih stilova novim pivom. Nikšićko IPA prvo je ejl pivo u Nikšićko portfoliju i dolazi od pivare koja je regionalno poznata po svojim lager pivima.


Ejl piva razlikuju se od lager piva po upotrebi drugačijeg kvasca, više hmelja i načinu proizvodnje – to su takozvana piva gornjeg vrenja.  IPA je skraćenica za India Pale Ale, podvrstu ejl piva, koju su napravili Britanci u 18. vijeku i danas je jedno od najpopularnijih ejl piva širom svijeta.

Prvu prezentaciju novog piva Pivara je organizovala u svom gradu, Nikšiću, u caffe baru Floyd, uz prisustvo zaposlenih, partnera, predstavnika medija i prijatelja kompanije.

„Od najstarije crnogorske pivare očekuje se da baštini tradiciju, ali isto tako da bude moderna i ide u korak sa trendovima. Naš odgovor na to je da zadržimo postojeći kvalitet i prepoznatljivost, ali i da inoviramo, nudimo drugačije ukuse, donosimo globalne pivarske trendove“, kazala je Jelena Pavićević, marketing menadžer u Pivari „Trebjesa“.

Upravo je Nikšićko IPA jedna od najvećih inovacija kompanije u ovoj godini.

„Zbog toga smo i ovaj put uložili svu našu strast prema pivu i uz kvalitetne sastojke i dokazane pivarske majstore, napravili pivo koje svojom aromom budi sva čula. Pravljenje prvog ejl piva u „Trebjesi“ bio je veliki izazov za sve nas, ali se nadamo da smo napravili pivo u kojem će istinski uživati svi oni koji su spremni za nova iskustva“, poručila je Pavićević.

Nikšićko IPA već je dostupno u trgovinama i u lokalima, i to u staklenoj boci 0,33l i u limenci 0,5l.

Pored Nikšićko IPA, porodicu piva koje se proizvode u Pivari „Trebjesa“ čine i Nikšićko Pivo, Nikšićko Tamno, Nikšićko Gold, Nikšićko Nefiltrirano i Nikšićko Cool.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:24
  16.7.2019.

  U Crnoj Gori ove sedmice je 34,81 hiljada nezaposlenih, 0,9 odsto manje nego prethodne, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

 • 08:11
  16.7.2019.

  Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje hidroelektrane Komarnica je 237,8 miliona eura, navodi se u Konceptu DUP-a za prostor višenamjenske akumulacije na rijeci Komarnici.

 • 14:32
  15.7.2019.

  Nikšićka kompanija Uniprom, biznismena Veselina Pejovića, najveći je crnogorski izvoznik u prvih šest mjeseci ove godine, dok je najviše uvezao podgorički Jugopetrol, saopšteno je iz Uprave carina.

 • 08:48
  13.7.2019.

  Obavezna rezerva banaka na kraju juna je, prema podacima Centralne banke (CBCG), iznosila je 245,4 miliona eura.