Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
15:02
24.5.2020.

“Stop sivoj ekonomiji”: Sjutra ističe rok za prijavljivanje

Javni poziv za Program "Stop sivoj ekonomiji" otvoren je do sjutra u 15h, a Zavod za zapošljavanje Crne Gore poziva nezaposlena lica, do 30 godina života, sa stečenim visokim obrazovanjem i radnim iskustvom u nivou obrazovanja u najkraćem trajanju od devet mjeseci, da se prijave.


“Program će se sprovoditi za 210 nezaposlenih visokoškolaca, u trajanju od sedam mjeseci. Tokom trajanja programa učesnici će se uz rad osposobiti za pružanje tehničke podrške i pomoći službenim licima Poreske uprave – 84 lica, Uprave za inspekcijske poslove – 64 lica, Uprave policije – 44 i Uprave carina – 14 lica i Ministarstva saobraćaja i pomorstva – 4 lica , u suzbijanju sive ekonomije. Oni će se zaposliti, u programu, na određeno vrijeme, uz mjesečnu zaradu u neto iznosu 300 eura”, objasnili su oni.

Prijava na poziv podnosi se na obrascu (P1) koji se može preuzeti sa sajta Zavoda za zapošljavanje Crne Gore http://www.zzzcg.me. Podnosilac, uz prijavu na poziv podnosi CV na obrascu koji se može preuzeti sa sajta Uprave za kadrove – www.uzk.co.me i dokaz o stečenom radnom iskustvu u nivou obrazovanja. Prijavu na poziv sa pratećom dokumentacijom šalje se kao preporučena pošiljka na adresu Područna jedinica Nikšić – Biro rada Nikšić – Lazara Sočice br. 4, Nikšić – za podnosioce prijave sa mjestom prebivališta u Nikšiću, Plužinama i Šavniku.

“Prijava podnijeta po isteku krajnjeg roka za prijem, prijava uz koju nije podnijet CV, prijava uz koju nije podnijet dokaz o stečenom radnom iskustvu, kao i prijava podnijeta od strane lica koje ne ispunjava uslove utvrđene pozivom, neće se razmatrati”, naglašavaju oni.

Vrijeme i mjesto organizovanja izbora učesnika, biće dostupno 29. maja na sajtu Zavod za zapošljavanje Crne Gore www.zzzcg.me, na kojem možete pronaći i više detalja o samom pozivu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:18
  5.7.2020.

  Cijena eurodizela u Crnoj Gori i dalje je niža od prosjeka u regionu, dok je eurosuper 95 na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

 • 08:51
  5.7.2020.

  Iako se još pad privredne aktivnosti izazvane pandemijom novog korona virusa ne može procijeniti, izvjesno je da neće uticati na redovnost isplate penzija, poručio je direktor Fonda PIO Dušan Perović.

 • 11:36
  4.7.2020.

  Nakon niza posebnih mjera koje su realizovane u cilju ublažavanja posljedica pandemije COVID 19 u sektoru poljoprivrede i ribarstva, Vlada Crne Gore, na predlog Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, usvojila je još jednu odluku u tom pravcu – refundacija 100 odsto troška za laboratorijsku analizu vina, jakih alkoholnih pića, maslinovog ulja, meda, eteričnog ulja i prerađenih proizvoda od voća, povrća i žitarica.

 • 08:25
  4.7.2020.

  Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) organizuje prvo online takmičenje Zapadnog Balkana pod nazivom Balkathon kako bi se podstakla digitalna inovativna i praktična poslovna rješenja.