Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:25
25.10.2020.

Sjutra novi protest nikšićkih ugostitelja: Evo koji su njihovi zahtjevi

Nezadovoljni neadekvatnim odgovorima lokalnih službenika i namještenika, ugostitelji grada pod Trebjesom organizovaće protest u ponedjeljak u 9.30h ispred zgrade Opštine Nikšić.


Oni su pozvali sve građane da im se pridruže i “daju doprinos u borbi za svoja prava”.

“Naime, lokalni funkcioneri su se u prethodnih mjesec dana oglušili na zahtjeve za hitne sastanke koji su inicirani od strane predstavnika novoformiranog Udruženja ugostitelja Nikšić. Budući da je alarmantna situacija u opstanku ugostiteljske privrede, njihova neodgovornost dovodi do povećanja broja nezaposlenih, ruba egzistencije jednog broja građana, ali i depresije i možda kućnog nasilja kod istih. Smatramo da je pronalaženje zajedničkih rješenja oko spašavanja malih i srednjih preduzeća u ovoj grani privrede od vitalnog značaja za sami grad”, naveli su iz Udruženja ugostitelja Nikšić.

Zahtjevaju da se za naredni period ukine godišnja naknada za korišćenje prilaza komercijalnim putevima jer smatraju da su putevi na teritoriji Opštine Nikšić opšte-javno dobro i za građane i za privredu;

“Zahtjevamo da se za 2021. godinu ukinu lokalne komunalne takse za korišćenje javnih površina tj. zakupi terasa; da se omogući normalno radno vrijeme kako bismo imali slobodu preduzetništva koja nam je Ustavom zagarantovana, da se oslobodimo članarine Turističkoj organizaciji Nikšića čije djelovanje smatramo nesvrsishodnim; da se pod hitno pronađe rješenje za firme i zaposlene koji posluju kao noćni klubovi i svadbeni saloni koji od 15. marta ne obavljaju svoje djelatnosti”, istakli su oni.

Napominju da, kako kažu, posrnulo ugostiteljstvo i uvezane grana privrede sa njim ne mogu dovesti do revitalizacije samog budžeta opštine.

“Pozivamo sve zainteresovane da u što većem broju damo doprinos u očuvanju Dobrog duha Nikšića kojeg čine i kafane”, poručili su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:04
  27.11.2020.

  Sva društva za osiguranje u Crnoj Gori su za prvih devet mjeseci poslovala s dobitkom i bila likvidna, solventna i profitabilna, saopšteno je iz Agencije za nadzor osiguranja (ANO).

 • 12:24
  27.11.2020.

  Za mjeru „Subvencija kamate na kredit za likvidnost i obrtna sredstva“ predviđeno je obezbjeđenje kreditne linije kod Investiciono razvojnog fonda u iznosu do 20 miliona eura kreditnih linija, dok bi subvencija kamatne stope na odobrene kredite bila obezbijeđena iz tekuće budžetske rezerve, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

   

 • 11:24
  27.11.2020.

  Stanje u prometu nekretninama karakteriše veliki broj nepravilnosti i problema jer nema posebnog zakona koji reguliše tu oblast, ocijenjeno je na konstitutivnoj sjednici novoformirane Grupacije za trgovinu nekretninama u okviru Odbora udruženja trgovine Privredne komore.

   

 • 19:28
  26.11.2020.

  Ukupan državni dug (bez depozita), na dan 30.09.2020. godine, iznosio je 3,660 milijardi eura, ili 79,45 odsto BDP-a, objavljeno je na sajtu Ministarstva finansija.