Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
08:24
19.10.2021.

Rovčanin: Nema poskupljenja struje do kraja godine

Struja dio kraja godine neće poskupiti, kazao je u Jutarnjem programu TVCG direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin. On je objasnio da EPCG daje građanima pet puta jeftiniju struju nego što je na berzi i vjeruje da se to može održati do kraja godine, kao i popust redovnim platišama.


Crna Gora je u avgustu imala uvoz struje uprkos visokim cijenama u iznosu od 15 miliona eura.

“To je veliki udarac bio za naš budžet, ali u svakom slučaju u odnosu na berzansku cijenu građanima dajemo jeftiniju struju, pet puta manju u odnosu na cijenu koja je na berzi”, istakao je direktor EPCG.

Vjeruje da takvo stanje mogu održati i do kraja godine.

“Ja sam rekao da nema nikakvih problema i bojazni do kraja godine i u narednom periodu u zavisnosti od spremnosti, a naši proizvodni objekti su pogonski spremni. Očekujemo povoljne hidrološke prilike do kraja godine, da se napune akumulacije koje se nalaze ispod poslovnog plana koji je bio predviđen, ali, imajući u vidu te klimatske varijacije, nadamo se da će se sve nadoknaditi”, kazao je Rovčanin.

On smatra da će uprkos energetskoj krizi održati i popuste koje su dali i obećali građanima do kraja godine.

Kada je riječ o rastu cijena električne energije na svjetskoj berzi, ističe da je EPCG na oprezu.

“Mi smo na oprezu i spremi smo. Naši pogonski objekti su spremni i naša se električna energija nalazi u balansu, dakle,imamo približ, takva je situacija da imamo pokrivenost proizvodnje domaćim potrebama, tako da nemamo neke probleme”, kazao je Rovčanin.

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:19
  28.6.2022.

  Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora EPCG za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, dosadašnji predsjednik tog tijela. U Nikšiću je održana redovna Skupština akcionara EPCG AD Nikšić. Na osnovu utvrđenog dnevnog reda Skupštine, kojoj je predsjedavao izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, donijeto je nekoliko odluka. 

 • 15:33
  28.6.2022.

  U crnogorskim prodavnicama trenutno ima dovoljno zaliha kako osnovnih životnih namirnica, tako i svih drugih proizvoda važnih za građane, posebno tokom turističke sezone. To su poručili predstavnici trgovinskih lanaca koji su se danas sastali sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem. Poručeno je i da se nabavka većine namirnica nesmetano obavlja. 

 • 08:00
  28.6.2022.

  Od 1. septembra penzije ćemo povećati za 36 odsto, najavio je premijer Dritan Abazović.  

 • 16:14
  27.6.2022.

  Bivši radnici nikšićkog Metalca Termochem ne mogu se pohvaliti da će njihovi problemi uskoro biti riješeni, ali zato mogu da su „upoznali“ ministre ekonomije prethodne tri Vlade i od svih dobili ista obećanja.