Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
10:17
11.6.2018.

Produžen Javni poziv za podsticanje razvoja klastera

Ministarstvo ekonomije produžilo je Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020. godina, za 2018. godinu do 18. juna.


“Zbog značajnog interesovanja klastera za učešće u Programu, Ministarstvo je rok za dostavljanja prijava produžilo za sedam dana, s obzirom na to da je, u skladu sa Javnim pozivom, rok za dostavljanje ponuda bio 11. jun”, objašanjavaju u ovom vladinom resoru.

Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera raspisan je 10. maja, a raspoloživa sredstva za ovu godinu su 150.000 eura.

“U okviru javnog poziva Ministarstvo ekonomije odobrava finansijsku pomoć do 50 odsto ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65 odsto za klastere iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu najviše do 15.000 eura po jednom projektu. Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju: preradu poljoprivrednih proizvoda/prehrambenu industriju, drvopreradu, ostale proizvodne djelatnosti (u skladu sa Programom), turizam i ugostiteljstvo”, ističu oni.

Konkursna dokumentacija za učešće u ovom Programu može se preuzeti na sajtu Ministarstva ekonomije.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije