Autor: onogost.me
Foto: Opština Nikšić
14:38
28.11.2020.

Prodavci hrane sele se na pijacu, prodavci drva na “staro pazarište”

Vanpijačna prodaja drva uz Ulicu Serdara Šćepana, biće izmještena na uređeni plato kod “starog pazarišta” uz Ulicu Bistrica IV, saopšteno je iz lokalne samouprave.


Kako su naveli, donijeto rješenje biće obavezujuće za sve prodavce drva i neselektivno će se primjenjivati.

“Dogovoreno je da se u narednim danima svi prodavci drva, bez izuzetka, izmjeste na novu lokaciju”, navode u lokalnoj upravi.

Za prodavce poljoprivrednih proizvoda donijeta je odluka da se izmjeste u okviru pijace.

Iz Opštine su najavili i da je za sve prodavce na nikšićkoj pijaci smanjen zakup tezgi za 60 odsto.

„Zakup tezge umjesto dosadasnjih 117,00 eura na mjesecnom nivou iznosiće 46, 80 eura u prvoj zoni, a u drugoj zoni umjesto dosadašnjih 70,00 zakup će biti 28,00 eura. Iznajmljivanje elektronske vage biće simboličnih 1,60 na mjesecnom nivou“, pojasnili su iz Opštine.

„Vjerujemo da će ovako definisan novi stimulativni cjenovnik biti podstrek za dolazak svih zainteresovanih prodavaca na staro, omiljeno mjesto kakva je bila nikšićka pijaca. To će istovremeno značiti dodatnu obavezu izmiještanja vanpijačne prodaje poljoprivrednih proizvoda u okvire pijace“, naveli su u saopštenju.

Smatraju da će ovako rješenje obezbijediti kvalitetnije uslove za prodavce, a kupcima garantovati novi kvalitet usluge i dodatnu sigurnost kvaliteta i bezbjednosti proizvoda.

 

Ostale vijesti iz kategorije