Autor: onogost.me
Foto: MEK/Ilustracija
11:41
3.8.2021.

Privrednicima i zanatlijama tri miliona eura podrške

Ministarstvo ekonomskog razvoja (MEK) objavilo je Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program unapređenja konkurentnosti privrede za 2021. godinu. Mikro, malim i srednjim preduzećima, postojećim i potencijalnim preduzetnicima, kao i zanatlijama na raspolaganju je 3 miliona eura kroz pet programskih linija finansijske podrške i dvije programske linije nefinansijske podrške.


Iz Ministarstva su kazali da će se finansijska podrška realizovati kroz sljedeće linije: Programska linija za modernizaciju proizvodnih procesa, Programska linija za podršku malim ulaganjima, Programska linija za uvođenje međunarodnih standarda, Programska linija za podršku digitalizaciji, Programska linija za podsticaj cirkularne ekonomije.

"Programske linije nefinansijske podrške odnose se na pružanje mentoring usluga i razvoja preduzetništva. Realizacijom ovih programskih linija omogućiće se jačanje izvoznog potencijala i poboljšanje konkurentnosti proizvoda i usluga", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, posebna pažnja biće posvećena i podsticanju razvoja preduzetništva mladih, žena i zanatlija kao posebno „ranjivih“ ciljnih grupa, kako kroz posebnu programsku liniju, tako i kroz Program u cjelini, kao bitnih segmenata na kojima počiva razvoj dinamične, inovativne i izvozno orjentisane privrede.

"Svaka Programska linija jasno definiše potrebnu dokumentaciju, opštu i specifičnu, koju je neophodno priložiti. Popunjeni prijavni formulari sa pratećom dokumentacijom predaju se elektronski, putem online platforme", navodi se u saopštenju.

Korisničko uputstvo za elektronsko podnošenje zahtjeva zainteresovani mogu pronaći na https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-ucesce-u-postupku-dodjele-sredstava-za-program-za-unapreden..., kao i proceduru prijave, neophodnu dokumentaciju, ocjenjivanje prijava i sve ostale relevantne informacije za svaku programsku liniju

Ostale vijesti iz kategorije